Verlanglijstje Telefoon 025 / 886971
Meer informatie:

Het concept

Het verhaal van Piz Buin begint bij een jongeman, een berg en een zonnebrand, en in 1938 verbrandt de scheikundelhebber Franz Greiter zijn rug en armen bij het beklimmen van de gelijknamige berg Piz Buin, die hem aan het denken zet. Er ontstond een visie: het vinden van onzichtbare maar effectieve zonwering voor natuurliefhebbers. Een die je niet hoefde te gebruiken zoals kleding en dergelijke.
Een van de bekendste en populairste series is de Piz Buin In Sun lijn. Het bleef trouw aan dit concept en is nog steeds een van de beste zonnepanelen op de markt. Toch duurde het nog een paar jaar voordat Greiter zijn visie kon realiseren. "Pas in 1946 slaagden de jonge Zwitsers er voor het eerst in om echt aantoonbare onderzoeksresultaten te presenteren. Er dient echter opgemerkt te worden dat het onderzoek van Greiter voornamelijk gebaseerd was op de zalven, weiden en tincturen die toen al verkocht werden. Maar deze waren niet erg comfortabel om te dragen en nog minder effectief.
Het was echter Greiter's vrouw Margo die eindelijk het briljante idee had om de effectieve pusher van zon tolerantie te combineren met een cosmetische serie. Als schoonheidsspecialiste wist ze hoeveel makkelijker het was om lichaamscrèmes aan te brengen in relatie tot het hele lichaam. Het label "Piz Buin" is geboren. In het begin was het basiseffect van Greiter's gletsjercrème echter sterk afhankelijk van de gevoeligheid van de huid, de sterkte van de straling en ook de dikte van de toepassing. Dit betekende dat het effect niet voor elke gebruiker even goed, sterk of lang aanhield. De reden: De zonbeschermingsfactor als zodanig werd pas in 1962 gedefinieerd, ook door Greiter. Daardoor veranderde ook het werkingsprincipe van de zonwering.

Het design

De sonore serie Piz Buin In Sun is de bekendste en meest uitgebreide zonbeschermingsreeks van Piz Buin. Het combineert effectieve UVA- en UVB-bescherming over de hele wereld met duurzame zorg.
De Piz Buin In Sun serie vervolledigt het eenvoudige en mooie ontwerp van het merk. Handige en kostbare buizen, potten en sprays in de zonnige kleuren bruin, goud en oranje worden gebruikt, die het moderne Piz Buin In Sun logo van het label dragen.

Het assortiment

Het merk Piz Buin, dat al decennialang wereldwijd bekend is, bestrijkt het hele gebied van de zonwering met een grote verscheidenheid aan producten. Door de verschillende consistentie-, samenstellings- en toepassingsmogelijkheden wordt het lichaam het hele jaar door betrouwbaar beschermd tegen veroudering door de zon. Door UVA- en UVB-stralen ongefilterd op de huid te laten terechtkomen, versnelt u het verlies aan vocht, elasticiteit en veerkracht.
Aangepast aan de toenemende weerkaatsing van water of sneeuw, zijn de individuele producten van Piz Buin In Sun voorzien van zonbeschermende factoren die precies geschikt zijn voor de bleke, voorgelooide of gebruinde huid. Het is een kwestie van voorkeur voor de toepassing van Piz Buin In Sun producten.
Bijvoorbeeld de Piz Buin In Sun Ultra Light Zon Spray SPF 6, Piz Buin In Sun Ultra Light Zon Spray SPF 15 en Piz Buin In Sun Ultra Light Zon Spray SPF 30. Het biedt een brede fotostabiele UVA- en UVB-bescherming. Vitamine E bestrijdt betrouwbaar de onaangename gevolgen van vrije radicalen. Het is niet vettig, trekt snel en blijft waterdicht.
Voor degenen die vertrouwen op een lotion, Piz Buin In Sun biedt Piz Buin In Sun Lotion SPF 6, Piz Buin In Sun Lotion SPF 15, Piz Buin In Sun Lotion SPF 20, Piz Buin In Sun Lotion SPF 30 en Piz Buin In Sun Lotion SPF 50 met ongeveer drie theelepels UVA, UVB-bescherming en een sterke anti-oxidant tegen zon-gerelateerde huidveroudering. Het heeft een consistentie die bestand is tegen zowel water als zweet.
De Piz Buin In Sun lijn bevat SPF 15 Radiant gezichtscrème en SPF 30 Piz Buin In Sun Radiant gezichtscrème, met sheaboter, Sigesbeckia Orientalis, tarwe-extract en een mineralencomplex om huidveroudering tegen te gaan. Het versmelt zachtjes met de huid en kan onder uw eigen dagverzorging worden aangebracht.
Piz Buin In Sun Lipstick SPF 30 verwent de tere lippenhuid met vitamine E. Geen gebarsten lippen meer door wind, zon of kou, maar een aangename smaak van lichte vanille. De ingrediënten van Piz Buin In Sun zijn meer dan 30 maanden ongeopend en tot 12 maanden geopend.