Verlanglijstje Telefoon 025 / 886971
Meer informatie:

Beschrijving

Floris Room Fragrances - edele kamergeuren van de beroemde Londense hofleverancier. Deze kamergeuren blikken terug op een lange geschiedenis, zoals "For Parfuming Apartments", Floris Room geuren - meestal bloemig-fruitige geurende composities die een aangename sfeer creëren in de huiskamers - voor het eerst verschenen in 1851. Deze kamergeuren transformeren elke kamer in een magische tuin vol verleidelijke aroma's, bijvoorbeeld van citrusvruchten en rozen, jasmijn en vetiver.
De luchtverfrisser Sandalwood & Patchouli uit de Floris Room Fragrances serie presenteert zich als een exotische geur met een sprankelende citrus noot, die wordt gedragen door de aard-en houtachtige patchoeli en vindt zijn vervulling en perfectie in de balsamico warme aroma van sandelhout. Deze kamer geur is als een wandeling in een zonovergoten oosterse tuin, omgeven door een hoge muur en terughoudend om haar geheimen te onthullen. De kamergeur Grapefruit & Rosemary combineert op succesvolle wijze de energie van de levendige verkwikkende citrusaroma's met de kruidige kruidige rozemarijn en bloemige geuren van jasmijn, aangevuld met de frisse zoetheid van honingdauw meloen. De groene bloemengeur van Floris Room Fragrances Hyacinth & Bluebell (hyacint en klokbloem) is als een vrolijk lied en transformeert elke kamer in een tuin waar tot in de late uurtjes bloemen uitlopen en vogelgezang te horen is. De kamergeuren Floris Room Fragrances helpen om een speciale stemming uit te drukken of te creëren. De geur van Floris Room Parfums is ook zeer langdurig.
Floris Room Geuren worden gebotteld in nostalgische flessen. Hoge ronde flessen met een glinsterende gouden dop lijken al lang geleden gemaakt en lijken dromerig en nobel. Elke fles is versierd met het koninklijk wapenschild - een privilege van de hofleverancier - en een discreet ontworpen opschrift in gouden letters: Floris, Londen, Geur van de Kamer. Floris Room Fragrances flessen zijn gemaakt van helder glas en zijn uitgerust met een verstuiver voor een gelijkmatige verdeling van de ruimte geur.
De reclame voor Floris Room Fragrances wordt bewust beperkt, zo niet eenvoudig ontworpen door het traditionele bedrijf. Op een glazen plank ligt een boeket verse pinksteranjers ernaast - drie flessen met kamergeuren. Achter het raam is een zomertuin. De advertentie presenteert kamer geuren van Floris als een ode aan zorgeloze zomerdagen, wanneer de zon op zijn zenit en de schaduwrijke tuin belooft wat verkoeling. Het pad door de tuin loopt langs bloemranden en citrusbomen, elke bloem en elk fruit straalt zijn eigen bijzondere geur uit. Floris Kamer Geuren brengen een vleugje zomersfeer in huis, ongeacht het seizoen buiten. Floris is één van de weinige parfumlabels die zich een eigen interne parfumeur kan veroorloven.
Floris' neus is Shelagh Foyle, een parfumeur met internationale faam. De kans is groot dat Floris Room Fragrances het werk zijn van deze geurontwerper. Na een studie aan het College of Parfumery in Grasse, werkte Shelagh Foyle enkele jaren voor Givaudan, een van 's werelds grootste producenten van parfum essences. Daarna volgde werk voor Robertet, een andere bekende smaakmaker. Shelagh Foyle is voorzitter van de British Society of Parfumers (BSP), waartoe alle Britse parfumeurs behoren. Sinds het begin van haar werk met Floris, Foyle heeft een aantal uitstekende geur composities zoals Floris Soulle Ámbar, een zachte oosterse geur met levendige frisse noten. De parfumeur helpt ook bij de uitbreiding van Floris' "Op maat gemaakte" assortiment - een kans om een individuele "vooraf bestelde" geur te ontwikkelen in samenwerking met een neus. Shelagh Foyle benadrukt in haar interviews: Het belangrijkste voor een parfumeur is om nieuwsgierig en plezierig te blijven en elke dag opnieuw te proberen de wereld te ontdekken.