Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
becommerce gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Bijna geen enkel ander merk staat zo voor luxe als Chanel. De oprichtster Coco Chanel heeft met haar stijl de geëmancipeerde vrouw van nu sterk beïnvloed. Met de uitvinding van de kleine zwarte jurk of het parfum Chanel No. 5, heeft Coco Chanel zich onsterfelijk gemaakt.

Meer info

Koop Chanel Parfum goedkoop

Meer info +

Chanel - het luxelabel met een wereldwijde reputatie

Het mode-imperium Chanel gaat terug tot de beroemde oprichtster, Gabrielle "Coco" Chanel. Gabrielle Chanel werd geboren in een armenhuis in Saumur, Frankrijk, op 20 augustus 1883. In die tijd had niemand kunnen vermoeden dat ze ooit een enorm mode-imperium zou creëren en Chanel No. 5 zou lanceren, het parfum bij uitstek. Zij groeide op in Saumur in een door nonnen geleid weeshuis en leerde het vak van naaister. Als ze 18 is, krijgt ze twee jaar gratis onderwijs op het meisjesinternaat van Moulins in de Auvergne. Toen ze 20 was, werkte ze in een bruidsschatwinkel en nam particuliere opdrachten als naaister aan.

In 1909 opende zij een hoedenatelier in het Parijse appartement van haar toenmalige minnaar, Étienne Balsan, met moderne, minimalistische hoedencreaties. Omdat deze erg in trek waren bij de Parijse high society, kocht Coco Chanel in 1910 een pand op 21 rue Cambon in Parijs met de hulp van haar volgende minnaar, Arthur "Boy" Capel. In 1913 volgde Chanel boetieks in de legendarische badplaats Deauville en in het mondaine Biarritz. In 1916 presenteerde Chanel voor het eerst een volledige couturecollectie. In die tijd was Coco Chanel nog steeds fel gekant tegen de productie van Chanel parfum. Geleidelijk aan kocht Gabrielle Chanel, ook bekend als Mademoiselle, de panden op de nummers 23, 25, 27, 29 en 31 in de Rue Cambon in Parijs. Nummer 31 is nog steeds de thuisbasis van Chanel 's hoofdatelier - en zijn eerste flagship store. Het oprichtingsjaar van Chanel wordt nu vermeld als 1913, met de opening van de boetiek in Deauville. In 1921 is het zover: Ernest Beaux creëert samen met Coco Chanel het parfum Chanel No. 5, in 1924 richt ze samen met Pierre Wertheimer de Societé des Parfums Chanel op en wijdt ze meer tijd aan het idee van Chanel parfum.

De naoorlogse heropleving van Chanel

Tijdens de oorlogsjaren is een groot deel van het bedrijf slapende. De boetieks zijn gesloten, behalve het hoofdhuis, en er worden voornamelijk accessoires en Chanel parfum verkocht. Na de oorlog en een onderbreking van negen jaar in ballingschap in Zwitserland, heropende Coco Chanel in 1954 haar modezaak in de rue Cambon. Pierre Wertheimer had de parfumerie al nieuw leven ingeblazen. Met een nieuwe collectie wilde zij haar plaats in de wereld van de mode en Chanel parfum terugwinnen, maar zij werd door de Franse pers met meer dan spot onthaald. Maar zaken doen in de VS zorgt voor een opleving. Internationale sterren zoals Marlene Dietrich, Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot en Grace Kelly dragen Chanel parfum en mode. Vooral met het beroemde Chanel kostuum begint een nieuw tijdperk voor het modehuis.

Chanel Producten - de erfenis van Coco

Coco Chanel heeft de mode van de 20e eeuw als bijna geen andere modeontwerpster vormgegeven. In de jaren 1920 creëerde ze de "kleine zwarte jurk". Het huis Chanel is een pionier op het gebied van casual, maar toch vrouwelijke en elegante damesmode. De ontwerpster gebruikte bijvoorbeeld voor het eerst nauwsluitende jerseystoffen, ontwierp broeken voor vrouwen, twinsets, de beroemde gewatteerde handtassen en creëerde samen met parfumeur Ernest Beaux het legendarische Chanel Perfume No. 5. Na haar dood raakte het bedrijf in een dip die het pas in de jaren tachtig te boven kon komen. Karl Lagerfeld neemt het roer over als hoofdontwerper en leidt Chanel met zijn interpretaties naar de toekomst. In 2019 overlijdt het nu legendarische creatieve hoofd van het label. Zijn opvolgster is Virginie Viard, die al nauw met hem had samengewerkt.

Vandaag de dag is Chanel een van de grootste en belangrijkste bedrijven in de mode- en cosmetica-industrie. Naast haute couture en prêt-à-porter voor vrouwen produceert Chanel in het luxegoederensegment ook dure horloges, tassen, Chanel parfum en accessoires. Chanel verkoopt producten zoals huidverzorging, make-up en nagellak en staat voor artikelen van hoge kwaliteit die een uitstraling van elegantie geven. Natuurlijk kun je Chanel parfum online kopen.

Chanel Nr. 5 - de eeuwige klassieker

Als je online zoekt naar Chanel parfum kom je er snel achter: Chanel No. 5 wordt beschouwd als het meest succesvolle Chanel parfum aller tijden, zelfs vandaag de dag is het te vinden onder de best verkochte parfums wereldwijd. Hoewel het in 1921 werd gecreëerd, was het pas in 1922 dat het parfum Chanel te koop was. Aanvankelijk was het alleen bedoeld als kerstgeschenk voor geselecteerde klanten. Toen de klanten om meer vroegen, werd nr. 5 te koop aangeboden in de boetieks. Het legendarische parfum werd gecreëerd door de Franse parfumeur Ernest Beaux.

De topnoot van Chanel No. 5 wordt gedomineerd door aldehydecomplexen, citroen en neroli. De frisse, citrusachtige facetten worden onderstreept door bergamotolie. De hartnoten worden gekenmerkt door klassieke akkoorden als jasmijn, roos, lelietje-van-dalen en iris. De basis van Chanel No. 5 wordt ingeleid door een ongewoon mannelijk accent van vetiver. Deze houtachtige noot wordt geaccentueerd door sandelhout. Verder vindt men sensueel ambercomplex, dat omgeven is door vanille. 31 parfumgrondstoffen zouden het exacte recept van het parfum vormen.

Het Extrait Parfum van Chanel No. 5 is een van de laatste parfums die jasmijn en meiroos bevat uit Chanel -eigen productie in Grasse, deze vormen de bloemige hartnoot. De Eau de Toilette en de Eau de Parfum Chanel No. 5 verschillen qua samenstelling van het Extrait Parfum. Sinds 2008 is er een nieuwe, lichtere variant, het parfum Chanel No. 5 Eau Première.

In 2016 ondergaat het parfum Chanel een make-over, en niet alleen visueel. De fles oogt moderner, maar nog steeds elegant, dankzij de lichtere buitenverpakking en de fellere kleurstelling. De nu bekende flacon van het parfum Chanel No. 5 is pas sinds 1924 in gebruik en werd ontworpen door Coco Chanel zelf. Het oorspronkelijke flesje was gemodelleerd naar een klein flesje uit de reistas van Arthur Capel, Coco's minnaar. De puristische fles uit 1924 wordt sinds 1959 permanent tentoongesteld in het Museum of Modern Art in New York City.

Beroemde persoonlijkheden hebben altijd voor de camera gestaan als adverteerders voor Chanel parfum. In de jaren 1930 poseerde Coco Chanel zelf voor de No. 5 reclamecampagne. Later maakten beroemde actrices als Catherine Deneuve, Ali MacGraw, Carole Bouquet, maar ook Nicole Kidman en Audrey Tatou reclame voor het parfum. Eind 2012 was Brad Pitt de eerste man die het beroemde parfum promootte.

Chanel Parfum - beroemde en populaire geuren

100 jaar zijn voorbijgegaan sinds nr. 5, maar het label heeft de tijd niet lijdzaam laten voorbijgaan. Het gamma van Chanel parfum breidt zich voortdurend uit. Maar één ding blijft altijd zeker: een geschikt Chanel parfum heeft een gunstige invloed op de uitstraling van de drager. En met de gedurfde selectie van onderscheidende geuren, kan iedereen vinden wat hij zoekt. Tussen legendarische geuren zoals Allure, Chance of Coco, pour Monsieur, Bleu de Chanel of Égoïste, zou elke dame, elke heer een Chanel parfum moeten vinden dat bij hun eigen karakter past. En wie een Chanel parfum goedkoop wil kopen, zal niet teleurgesteld zijn.

Beoordeling +

Aandeel positieve beoordelingen voor Chanel met vier sterren of meer
4,95 uit 5 sterren — op basis van 73 klant adviezen
Commentaar van Fred Honkoop
Waar een vrouw voor valt!!

Wat mij aan het product zo bevalt is dat het niet gaat vervelen. Ik merk dat bij veel andere eau de toilette geuren dat ik deze na een tijd niet meer ruikt bij deze is dat niet het geval. Het valt mij op dat ik veel complimenten krijg van vrouwen in alle leeftijds categorieën dat ik zo lekker ruikt. Dit produkt kan ik iedereen aanbevelen van 20 tot 90 jaar.

Commentaar van Anney1977
Houdt lang

Superbescherming tegen transpiratie en geurtjes. Daarnaast is de Chanel geur heerlijk en houdt hij de hele dag. Ik blijf bij deze geur.

Commentaar van Lossing
Chanel Hydra

Gemakkelijk aan te brengen en te verdelen, ruikt heerlijk en geeft je huid een zalig gevoel. Een gevoel dat je jezelf echt hebt verwend.

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten
  ·   Maximale besparingen van een product van de merk Chanel in vergelijking met de SRP
Filter merkwinkel
Verwijder alle filters
naar de merkwinkel
naar de complete lijn

Lijnen +

Productsoort +

prijs +

18 518
toepassen
vandaag tot-26%1