Verlanglijstje Telefoon 025 / 886971
Meer informatie:

Het concept

Het begon allemaal in 1938 met een heel bijzondere berg, met een onvergelijkbare man en met een uniek visioen. Hoe dan ook, als je het verhaal bijhoudt dat het bedrijf Piz Buin vertelt en steeds weer geeft. Destijds kreeg de toegewijde en gepassioneerde chemiestudent Franz Greiter tijdens het bergbeklimmen veel last van zonnebrand. En, hoe zou het anders kunnen: Deze berg was niet minder dan de beroemde Zwitserse gletsjer Piz Buin. Daarna noemde hij zijn nog steeds succesvolle en populaire merk Piz Buin. Waaronder de uiterst succesvolle serie Piz Buin Allergy.
Als gevolg van deze ervaring heeft Greiter de komende jaren herhaaldelijk met natuurkrachten te maken gehad. Vooral met de kracht van de zon en de effecten op onze onbeschermde huid. En dat was precies het sleutelwoord voor Greiter: onbeschermd. Hij wilde niet op zichzelf laten rusten dat onze huid alleen beschermd zou moeten worden door dik materiaal of iets dergelijks. Greiter streefde het doel na om onzichtbare zonwering te creëren - voor al die mensen die het leuk vonden om veel tijd in de buitenlucht door te brengen. En er waren talloze redenen en toepassingsgebieden.
Het idee om een licht, chemisch, onzichtbaar en toch onschadelijk beschermend middel te vinden dat altijd en overal gedragen kon worden, werd geboren. We kunnen echter wel stellen dat het onderzoek van Greiter gebaseerd was op bestaand onderzoek uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Toch duurde het nog een paar jaar voordat Greiter eindelijk zijn eerste echte doorbraak bereikte. In 1946 was de tijd gekomen.
Greiter slaagde erin een effectieve remedie te vinden die, na toepassing op de huid, de effecten van de zon op de huid verlichtte. Tot dan toe niets heel bijzonders, maar Greiter's mix leek eigenlijk de moeite van het vermelden waard. De tot nu toe gebruikte middelen vertoonden eerder een spaarzame bescherming. De beschermingsfactor varieerde echter nog steeds enorm, afhankelijk van de concentratie van het mengsel en de gevoeligheid van het huidtype.
Vooral omdat er in het begin nog zeer eenzijdige mengsels waren. De zonbeschermingsfactor als zodanig werd pas in 1962 gedefinieerd - maar opnieuw door Greiter. Stralingsfysicus Rudolf Schulze uit Hamburg deed hier echter in 1956 het voorwerk: door een eerste onderzoek uit te voeren op het gebied van bestraling van de huid met de zon en de noodzakelijke beschermingsfactor en de effecten daarvan op het verbrandingsproces.
De vrouw van Greiter kwam overigens op het idee om de chemische stof in het begin, in het beste geval direct, te gebruiken om een cosmetisch verzorgingsproduct te maken dat als zodanig kon worden gebruikt. Margo Greiter was toen schoonheidsspecialiste en wees erop dat beschermende crèmes beter en specifieker op grote oppervlakken kunnen worden aangebracht dan de tot dan toe bekende zalven en tincturen. Als leverancier van de eerste zonnebrandcrème zoals we die vandaag de dag kennen in soortgelijke vormen, was er echter een nieuw etiket nodig. Piz Buin, als leverancier van effectieve maar verzorgende en gemakkelijk te gebruiken zonwering, werd geboren...

Het design

De verzorgings- en beschermingsproducten van Piz Buin waren zowel in het verleden als vandaag vooral gericht op sportieve en natuurminnende mensen. In de loop van de jaren zestig en zeventig sloten zich echter steeds meer veeleisende klanten uit de hoge maatschappij aan, naarmate de bruine kleur evolueerde van een symbool van de "armen" naar een teken van schoonheid en welvaart. De eerste verandering in stijl was het resultaat.
Het uiterlijk van Piz Buin producten, zoals de succesvolle Piz Buin Allergy en Piz Buin Sun series, veranderde langzaam van sportief-natuurlijk naar sportiefelegant. De verbinding met de wortels van het label Piz Buin en met de natuur is ook vandaag nog niet uit het oog verloren.
Vandaag de dag is Piz Buin fundamenteel boeiend vanwege de moderne belettering, die slechts af en toe is versierd met het symbool van zijn indrukwekkende naamgenoot. Hier is het volledig afhankelijk van het toepassingsgebied van het middel en de serie. Piz Buin biedt een breed scala aan beschermings- en verzorgingsproducten voor sporters, zonaanbidders en mensen met een gevoelige en veeleisende huid.

Het assortiment

Elke huid heeft speciale verzorging en bescherming nodig, zodat met Piz Buin Allergy een serie voor de zongevoelige huid is ontworpen. Zelfs bij geringe blootstelling aan de zon kunnen bij dit huidtype rode of jeukende plekken ontstaan. Met behulp van dermatologen werden goed getolereerde en vooral beschermende formules ontwikkeld.
Naast het UVA/UVB zonnefilter met verschillende niveaus van lichtbescherming, bevatten alle producten Calmanelle. Het gepatenteerde beschermende complex bevat het antioxidant koortswerende PFE. Het helpt de huid om een betere tolerantie tegen zonnestraling te ontwikkelen en zo resistenter te worden. Voor het gezicht is er de Piz Buin Allergie gezichtscrème SPF 30 of de spray variant als Piz Buin Allergie Spray SPF 50. De praktische sproeiversie is ook verkrijgbaar als Piz Buin Allergy SPF 15 of Piz Buin Allergy SPF 40 voor het lichaam. Zelfs de bestelling heeft een verfrissend en koel karakter.
De lichte textuur is ideaal om de zonwering onderweg te behouden en regelmatig te vernieuwen. De klassieke bodylotion is verkrijgbaar als Piz Buin Allergie Lotion SPF 15, Lotion SPF 30 en Piz Buin Allergie Lotion SPF 50. Naast uw eigen huidtype moet bij de keuze van de juiste lichtbescherming ook rekening worden gehouden met weersomstandigheden en huidgevoeligheid. De SPF 15 is een zeer lichte bescherming voor gezicht en lichaam in het dagelijks leven. Met SPF 30 zijn veel huidtypen ook tijdens de zomervakantie goed beschermd. Intensief zonlicht, zowel in warmte als in sneeuw, vereist een hogere lichtbescherming zoals SPF 50. Ook bij een zeer lichte huid of kinderhuid moet voor een intensievere bescherming worden gekozen.
Ongeacht de zonbeschermingsfactor, moeten zowel sprays als lotions regelmatig worden aangebracht om de bescherming te behouden. De Piz Buin Allergy serie ondersteunt ook een langdurige verbetering van de weerstand van de huid door haar verkwikkende beschermende complex. Het hydrateert en helpt om gevoelens van droogte en spanning te verminderen. Zelfs de rijkere lotiontexturen absorberen snel en laten geen residu achter.