De parfumeur: Olivier Cresp - geurkunstenaar uit Grasse
Olivier Cresp is een meester in geurcreaties. Hij is altijd op zoek naar nieuwe geurformules en volgt de huidige geurtrends niet. In plaats daarvan experimenteert hij met natuurlijke geuren die hem aan zijn kindertijd doen denken - suiker en vanille, bijvoorbeeld. Hij wil zijn werk niet onnodig ingewikkeld maken, maar vindt het erg moeilijk om eenvoudig te blijven in zijn werk en eenvoudige geuren te creëren. Dit lijkt ook zijn sleutel tot succes te zijn. Hij kiest voor weinig, maar selecte ingrediënten. En daarvoor wordt hij wereldwijd gewaardeerd, door vele beroemde geurlabels zoals Dolce & Gabbana, Dior en Jean Paul Gaultier.
Olivier Cresp komt uit een familie van parfumeurs. Geboren in de hoofdstad van de geuren - Grasse, Frankrijk - leerde hij zijn vak al op jonge leeftijd. Zijn vader en grootvader werkten al in de parfumindustrie. Zij handelden echter alleen in de onderliggende ingrediënten. De passie van Olivier Cresp bracht hem er op jonge leeftijd toe om parfumerie te gaan studeren in New York, waar hij de kennis die hij al had opgedaan kon verdiepen. Daarna keerde hij terug naar Frankrijk, waar hij vanaf 1992 voor de wereldberoemde parfumproducent Firmenich werkte.
Olivier Cresp werkte in 2005 samen met parfumeur Daphne Bugey om het aantrekkelijke parfum Kenzo Amour te creëren. Hun doel: zo weinig mogelijk, maar wel geselecteerde en bijzondere geurnoten gebruiken. Deze strategie leidde tot het succes van het parfum Kenzo Amour. Om hierop voort te bouwen, gingen de twee meesterparfumeurs opnieuw op zoek naar nieuwe uitvindingen en creëerden bijvoorbeeld Kenzo Amour Indian Holi en Kenzo Amour Florale. De tip van de parfumeur aan parfumkopers: om de geur langer op het lichaam te houden, moet de klant de parfum op het haar aanbrengen in plaats van op de huid. De reden hiervoor is dat de geur daar beter blijft hangen dan op andere delen van het lichaam. Bovendien ontvouwt de geur zich natuurlijker als het hoofd wordt bewogen.