Meer informatie:

Het concept

Het modebedrijf Yves Saint Laurent werd in 1961 in Parijs opgericht door de zeer getalenteerde modeontwerper Yves Henri Donat Mathieu Saint Laurent. Sindsdien heeft het bedrijf een succesverhaal meegemaakt dat uniek is in deze vorm. De kern van het succes van het bedrijf was het talent van de oprichter, die niet alleen topcreaties kon ontwerpen, maar ook in staat was om trends uit die tijd feilloos op te sporen. Naast het virtuoze design van de modeproducten heeft Yves Saint Laurent de modewereld verrijkt met talrijke, deels avant-gardistische ideeën. Deze ideeën schokten het gecultiveerde conservatisme op in een tijdperk waarin van vrouwen en mannen ook een duidelijk rolmodel in stijl werd verwacht. Talrijke ontwerpen van Yves Saint-Laurent brachten de mannen en vrouwen samen in androgyne-ideeën. Zo creëerde hij met "Le Smoking" een broekpak voor vrouwen dat een wereldwijd succes werd in zijn virtuoze design. Yves Saint Laurent lijkt dus zijn hele leven emancipatoir en bevrijdt de vrouwen van het korset van strakke vormen, zoals die welke in de wespentaille worden gekweekt. Als revolutionair, toen Yves Henri Donat Mathieu Saint Laurent vooral in zijn beginperiode als modeondernemer werd beschouwd, waren er schandalen. Vooral de noedere blik die hij op vrouwen had achtergelaten, leidde tot verhitte debatten en felle protesten. Yves Saint Laurent, wiens oprichter het menselijk lichaam zag als een daad van kunst, wordt vandaag de dag beschouwd als een modebedrijf dat creaties aanbiedt in het elegante luxesegment voor vrouwen, die op hun beurt de charme uitstralen van iets speciaals. Zo staat de Mondriaanse jurk met zijn geometrische vormen voor een combinatie van mode en kunst. Het modebedrijf ontwerpt niet alleen modeartikelen voor vrouwen, maar legt ook een directe verbinding met de klant via een dicht netwerk van boetieks. Onder de vele producten die Yves Saint Laurent verkoopt zijn schoenen, horloges, lederwaren, brillen, accessoires, flacons, sieraden en cosmetica in de bovenste tot luxe prijsklasse. De artikelen van de modegigant staan nog steeds voor virtuositeit, extravagantie en glans. Cosmetische series zoals Yves Saint Laurent Couture Eyeliner of Touche Éclat nemen altijd een toppositie in op de ranglijst van de meest populaire producten ter wereld. Even beroemd en beroemd zijn geur creaties zoals Opium, Rive Gauche en Kouros.

Het design

De verpakking van het productassortiment van de mode-gigant weerspiegelt ook de service van de onderscheiden eisen van de klant. De verpakking van de eyeliner is een blikvanger. De Yves Saint Laurent Couture Eyeliner maakt indruk met zijn prachtige kleuren en elegante vorm. Fijne rondingen en een omtrek die groter is dan de eigenlijke potlood accenten in de badkamer. De Yves Saint Laurent Couture Eyeliner is half zwart en half goud. Het prachtige goud wordt opnieuw geaccentueerd door zwarte contouren. In het middelpunt van het potlood staat het handelsmerk van het modebedrijf, de drie letters YSL, die prachtig met elkaar verweven zijn. De pennen zijn een absolute blikvanger in elke beauty bag.

Het assortiment

De Yves Saint Laurent Couture Eyeliner wordt gebruikt voor het opsporen en versterken van de wimpers om ze een verleidelijke en nette aanraking met kattenogen, amandel ogen of andere ideeën te geven. De eyeliner is voorzien van een penseelaanbrenger voor de precieze slag, de vloeibare formule blijft dag en nacht zonder te smelten. Het resultaat zijn diepe en intense contouren die de wimperlijn versterken zonder er onnatuurlijk uit te zien. Het wimperpotlood is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en bruin en overtuigt door een lange duurzaamheid. Terwijl de Yves Saint Laurent Couture Eyeliner 1 Noir (zwart) en de Yves Saint Laurent Couture Eyeliner 4 Brun (bruin) meer overeenkomen met de natuurlijke wimperkleur, kan de Yves Saint Laurent Couture Eyeliner 2 Bleu (blauw) gebruikt worden voor een uitgesproken artificieel en extravagant uiterlijk. Ze kleden zich bijvoorbeeld graag aan met deze eyeliner om zich op de internationale catwalks te onderscheiden en de aandacht van het publiek en mediavertegenwoordigers te trekken. Veel vrouwen gebruiken ook de wimperkruller om hun wimpervolume te verhogen. In het algemeen zijn er geen grenzen aan de ideeën met de eyeliner. Het wimperpotlood is zo ontworpen dat alle ideeën om de wimperlijn te benadrukken en te accentueren ermee gerealiseerd kunnen worden. Yves Saint Laurent Couture Eyeliner heeft een ultrafijne viltstift voor nauwkeurige wimperlijntoepassing. De handgreep, ontworpen volgens de principes van ergonomie, draagt ook bij aan de nauwkeurigheid. De handgreep met de stevige handgreep kan eenvoudig en veilig in de hand worden geleid. De intensieve pigmenten zorgen voor heldere contouren in het wimpernet. De oogmake-up is zacht voor de huid en kan gemakkelijk worden verwijderd met een vochtige doek.