Verlanglijstje Telefoon 025 / 886971

De geur

Yves Saint Laurent Jazz is aromatisch, met intense houtnoten en mannelijk van kleur. Het parfum voor mannen combineert tal van verschillende geurnuances tot een ronde totaalsamenstelling. Als topnotities ontmoeten nootmuskaat, mugwortel en koriander kaneel, basilicum, anijs, kardemom, bergamot en lavendel. De pittige noten geven een karakteristieke mannelijke geur, verzacht door de lichte citrus- en bloemige nuances. De hartaantekeningen zijn anjers, iris, jasmijn en geraniums. De rijke grondnoten zijn leer, sandelhout, tonkaboon, amber muskus, eikenmos, cederhout, cederhout en tabak. Jazz heeft een zeer complexe geur, waardoor het de perfecte parfum is voor vele gelegenheden, dag of nacht. De geur bestaat al sinds 1988 en is uitgegroeid tot een duurzame klassieker van mannengeurtjes. Veel heren worden al begeleid door jazz, sinds het voor het eerst op de markt kwam, en het brengt veel herinneringen terug. Maar zelfs als een nieuwe ontdekking, vele jaren later, heeft het niets van zijn charme verloren en is onmiskenbaar te danken aan de veelgelaagde geur.
Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

De parfumeur

Yves Saint Laurent's invloed op de modewereld wordt vandaag de dag nog steeds beschouwd als revolutionair en stijlvormend. In 1961 richtte hij zijn modebedrijf op in Parijs, vaak afgekort tot YSL. Een van zijn bekendste innovaties is 'Le Smoking', het broekpak voor vrouwen. Tot op de dag van vandaag worden niet alleen mode, maar ook accessoires, schoenen, lederwaren, horloges, sieraden, decoratieve cosmetica en parfums voor mannen en vrouwen in het luxesegment verkocht onder het Yves Saint Laurent label. Al in 1964 verscheen de eerste geur voor vrouwen in Y. Tot op heden zijn er meer dan 120 verschillende parfumvarianten gemaakt in samenwerking met bekende parfumeurs zoals Alberto Morillas, Jacques Cavallier, Pierre Bourdon of Olivier Cresp. Opium is een van de populairste geuren, terwijl series als Manifesto, Parijs of Elle de laatste jaren aan het assortiment zijn toegevoegd. Yves Saint Laurent Jazz werd gecompileerd door Jean-Francois Latty en is een van zijn bekendste en populairste creaties tot op de dag van vandaag. De variaties Jazz Prestige en Live Jazz vervolledigen de originele geur.

De fles

De fles van Yves Saint Laurent Jazz is gebaseerd op een ingetogen design. De hoekglas behuizing is afgesloten met een zwart deksel, dat de pompdispenser afdekt. Het groot formaat opschrift Jazz is te zien op de hele buik van de fles, terwijl het YSL-logo discreet de onderkant van de fles versiert. Het parfum zelf heeft een lichte beige kleurtint. Terwijl de geur zelf verrijkt is met tal van subtiele nuances, overtuigt de verpakking door haar klassieke en minimalistische uitstraling.

De reclame

In de begeleidende reclamecampagne wordt in lijn met de naam het thema jazz geïntroduceerd. In de originele clip uit de jaren tachtig worden zwart-wit effecten gebruikt en bijhorende posters steunen ook op de retro stijl. Er worden heren in pakken en hoeden tentoongesteld die met een glimlach op hun gezicht van de muziek genieten. Of Yves Saint Laurent Jazz nu in de beginjaren van de jazz werd geïntroduceerd in de jaren twintig, veertig of tachtig, de klassieke gentleman of dandy met elegante modestijl blijft in de mode. De invloeden zijn vandaag de dag nog steeds herkenbaar en de jazz belichaamt dit gevoel als mannenparfum. De slogan 'C'est si bon d'être Jazz' en het gelijknamige lied uit de commercial zijn een eerbetoon aan het beroemde Franse lied 'C'est si bon'. De Mingus Big Band nam de titel op voor YSL en leverde de achtergrondmuziek voor de mannengeur.