Verlanglijstje Telefoon 025 / 886971
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten

Een buitengewone collectie van de beste geuren

Giorgio Armani Prive bestaat uit drie verschillende series, die eind 2018 al 39 verschillende parfums bevatten. De geuren uit de Giorgio Armani Prive collectie zijn onderverdeeld in de Collectie Mille et une Nuits, (1001 Nachten), de Collectie Les Terres Préciuses, (Precious Earth) en Les Eaux.

Met deze Prive serie wilde hij Giorgio Armani niet alleen zijn geur moderniseren, maar ook iets creëren waarvan de helderheid en zuiverheid de Armani stijl weerspiegelt. Maar de lancering van de Giorgio Armani Prive collectie was eenvoudigweg niet genoeg en liet geen precieze classificatie toe, dus werd de oorspronkelijke Giorgio Armani Prive serie uitgebreid. De collectie Mille et une Nuits bestaat uit zeer sensuele geuren met namen als Rose D'Arabie of Myrrhe Imperiale. Les Terres Préciuses presenteert parfums geïnspireerd door India, Rusland en Frankrijk. De serie Giorgio Armani Prive Les Eaux daarentegen is gewijd aan individuele akkoorden zoals vetiver, rozen of pioenen.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Alle geuren in de Giorgio Armani Prive collecties zijn uniseks of gemaakt voor vrouwen. Sommige zijn geschikt voor dagelijks gebruik, andere voor een speciale gelegenheid, een avond in de club of romantische uren voor twee. Hoe dan ook, ze zijn allemaal bijzonder.

Een prijs voor parfumeurs en Armani

De Giorgio Armani Prive serie is heel bijzonder. Het staat niet alleen voor de luxe stijl van Armani, het vertegenwoordigt ook Armani's favoriete kubieke stijl, die ook te zien is in het eerste Armani Hotel in Dubai, bijvoorbeeld.

Wanneer een parfumeur voor Armani werkt, is het een prijs. Echter, als er een parfumeur wordt gevraagd voor de Giorgio Armani Prive serie, worden de meeste parfumeurs echt geëerd. Daarom zeggen alle grote geurkunstenaars graag ja als Armani oproept tot samenwerking voor de Prive serie. Helaas zijn niet alle parfumeurs in het assortiment bekend, maar de genoemde parfumeurs zijn echte groten van de industrie. Er is absoluut geen onbekende parfumeur in de Giorgio Armani Prive collectie, in plaats daarvan leest de lijst met neuzen als een Who's Who van de geurwereld. Daniela Andrier, Antoine Maisondieu, Christine Nagel, Antoine Lie, Michel Almairac, Alberto Morillas, Fabrice Pellegrin, Marie Salamagne, Evelyne Boulanger, Serge Majoullier, Aurélien Guichard, Nathalie Lorson, Julie Massé, Cécile Matton, Calice Becker, Pascal Gaurin en Fanny Bal.

Al die meesterneuzen en meer waren of zijn verantwoordelijk voor de Giorgio Armani Prive serie. Hoewel ze allemaal hetzelfde talent delen, hebben ze totaal verschillende levens, achtergronden en benaderingen om een geur te creëren. Dat is nog een reden waarom de grote Giorgio Armani Prive serie is uitgerust met zulke zeer verschillende geuren. De aroma's en akkoorden van de wereld zijn hier te vinden, soms zacht en zoet, soms expressief en met een duidelijke aanwezigheid, soms houtachtig, soms bloemig, soms sensueel of verleidelijk. Je moet de Giorgio Armani Prive serie zelf ontdekken zodat je je favoriete geur kunt vinden.

Ze zijn hetzelfde en toch verschillend

De vorm van de Giorgio Armani Prive flacons is identiek. Rechthoekige flacons met overwegend rechte lijnen spreken vooral puristen onder de parfumfans aan. De licht gebogen bovenste helft wordt altijd afgesloten door een kunststeen. Er is zoiets als een kleurcode om het makkelijker te maken om de geuren en collecties in de Prive serie te onderscheiden. De eerste Giorgio Armani Prive geuren zijn in matzwarte flacons met gekleurde stenen. De Mille et une Nuits serie is voorzien van gouden doppen op ook zwarte flacons. Het Les Eaux-gamma daarentegen bestaat uit heldere glazen flacons met matzwarte of gekleurde sluitingen. De serie Les Terres Précieuses met groene, blauwe of rode flacons is ook kleurrijk. Naast de hierboven genoemde kleurencombinaties zijn er ook beperkte oplages die speels of bijzonder nobel en luxueus zijn.

Wie de fles heeft ontworpen is niet duidelijk. Maar één ding is zeker: de fles wordt sinds 2004 in deze vorm gebruikt voor de Giorgio Armani Prive serie.

Luxe voor de zintuigen heeft geen reclame nodig

De bijna 40 geuren in de Giorgio Armani Prive lijn vereisen geen reclame. Voor Armani zijn de Privè-collecties de haute couture van geuren die, net als verschillende kledingstukken, moeten passen bij de meest uiteenlopende gelegenheden, gelegenheden en situaties. Dat is wat ze doen, net als de damesmodecollectie, ook Prive wel Armani genoemd. Omdat de exclusieve en met de hand uitgekozen Prive parfumeurs zich bezighouden met even exclusieve als met de hand uitgekozen geurcomponenten zoals oud, roos, vetiver, amber. Muskus, pioenen, verschillende houtsoorten, leer, iris, wierook, kruiden of vruchten.

Sinds de Giorgio Armani oprichting van het luxelabel in 1975 groeit het gestaag. De charismatische oprichter van Armani is niet alleen zeer veeleisend, hij is ook een slimme zakenman. Zo verovert hij de Amerikaanse markt en wordt hij wereldberoemd, hoewel een belangrijk deel van zijn bedrijf altijd in Milaan is gebleven, waar het is opgericht. In tegenstelling tot andere modemerken die er tientallen jaren over doen om hun eerste geur vrij te geven, is Giorgio Armani slechts zeven jaar genoeg. Maar het is 40 jaar voordat de eerste Armani Prive geur wordt gelanceerd. Oorspronkelijk was het de bedoeling van Armani om hulde te brengen aan individuele akkoorden, maar het resultaat was een luxueuze parfum- en eau de toilettereeks die zelfs veel andere Armani geuren overtreft. Het is bijna onmogelijk om de geurige variëteit van de Giorgio Armani Prive serie te beschrijven, waarvan de geuren werden gecreëerd voor dames of als uniseks parfums. Maar één ding is zeker: ze biedt voor ieder wat wils.