Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
Filter merkwinkel
Filter actief
Alles verwijderen
naar de merkwinkel

Productsoort +

prijs +

18 152
toepassen
vandaag tot-46%1
becommerce gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Givenchy Xeryus Rouge

De geur +

Givenchy Xeryus Rouge - de geheime ti

Givenchy Xeryus Rouge is een eau de toilette voor mannen uit 1995 die een jaren '90 charme heeft maar toch tijdloos en interessant is. Dit komt door de geuressences, die samen een complexe geur creëren met veel pit. Givenchy Xeryus Rouge is ook oriëntaals, maar slaagt er nooit in om te zoet te worden. De eau de toilette is daarom ideaal voor mannen die op zoek zijn naar een onafhankelijke geur die zich onderscheidt van de massa, maar toch geschikt is voor dagelijks gebruik.

Xeryus Rouge begint met de geur van licht zoetzure kumquat en cactus. In de hartnoot zorgen geranium en geranium voor een subtiele bloemige geur die wordt ondersteund door rode peper en cederblad met veel pit en een diepe sensualiteit. De geur houdt erg lang aan en de basisnoot ontvouwt zich pas na ongeveer zeven uur. Deze bestaat uit amber, witte muskus, sandelhout en cederhout. De eau de toilette eindigt met zachte, houtachtige noten.

Terwijl de flacon van Givenchy Xeryus Rouge oorspronkelijk opviel met zijn dieprode kleur, verschijnt hij nu in transparant glas, waardoor de lichte goudtint van de vloeistof erdoorheen schijnt. In plaats van de mysterieuze warmte vinden we nu een minimalistische fles die perfect bij deze tijd past en pure luxe belichaamt. De exclusieve flacon is ontworpen door de Fransman Pierre Dinand, die voor veel beroemde parfums bijpassende flacons heeft gemaakt.

Annick Ménardo is een van de weinige vrouwen die de titel "Meester Parfumeur" heeft bereikt in de door mannen gedomineerde parfumwereld. De Française creëert al meer dan 30 jaar succesvolle parfums, waaronder Givenchy Xeryus Rouge. Een van haar bekendste geuren is Boss Bottled, dat ze in 1998 creëerde. Dit was een van de eerste fruitige geuren voor mannen. Xeryus Rouge heeft daarentegen een meer klassieke mannelijke smaak, maar ook in deze geur komt het meesterschap van Annick Ménardo tot uiting. Oosterse geuren hebben vaak een duidelijke zoetheid, terwijl Xeryus Rouge hier slechts een vleugje van heeft. Dit zorgt voor een spannend contrast.

Givenchy Xeryus Rouge is onderdeel van de Les Mythiques collectie van Givenchy. Hiermee worden de iconische geuren van het merk opnieuw gelanceerd in nieuwe, tijdloze flacons. Naast Xeryus Rouge maakt ook de lichte herengeur Monsieur de Givenchy deel uit van de collectie. Het modehuis Givenchy maakt sinds 1968 deel uit van de LVMH Group, die de geuren ook op de markt brengt.

Kopnoten:
Estragon
cactus
kumquat
Hartnoten:
Geranium
Pelargonium
Rode Peper
cederblad
Basisnoten:
Amber
Sandelhout
witte muskus
Ceder
Parfümeur:
Annick Ménardo
Jaar van uitgave:
1995
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten