Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-25%1
becommerce gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Lagerfeld Karl Vienna Opera

De geur +

Lagerfeld Karl Vienna Opera - Een liefdevol eerbetoon aan een heel bijzondere plek

Lagerfeld Karl Vienna Opera is elegant, subtiel en verfrissend licht. De moderne mannengeur is geïnspireerd op de prachtige stad Wenen en de imposante Staatsopera. Waar indrukwekkende architectuur en artistieke uitmuntendheid elkaar ontmoeten, bracht Karl Lagerfeld zelf graag een paar aangename uren door, liet zich inspireren door de uitmuntende optredens en ontwierp zelfs de debutantentiara voor het Weense Operabal in 2017. Met Lagerfeld Karl Vienna Opera heeft het label van de in 2019 overleden modester nu een prachtig eerbetoon aan deze unieke plek gecreëerd.

De verfijnde mannengeur opent met een verkwikkende topnoot van pittige grapefruit, groene basilicum en de kruidig-warme pikantheid van zwarte peper. Een intense lavendelnoot mengt zich met kruidige salie en frisse appel in het hart van deze verleidelijke geur. De elegante basis van sandelhout, cederhout en vetiver maakt de moderne compositie compleet.

Hoe extravagant Karl Lagerfeld ook was als persoon, zijn ontwerpen werden altijd gekenmerkt door hun heldere lijnen en tijdloze elegantie. Dit wordt ook weerspiegeld in het ontwerp van de fles van de prachtige Lagerfeld Karl Vienna Opera. De chique flacon van kristalhelder glas met zijn minimalistische vorm doet enigszins denken aan klassieke apothekersflacons. De dikke basis zet de geur visueel af, maar ziet er tegelijkertijd absoluut licht en modern uit. De flacon heeft bewust geen uitgebreide details, maar een eenvoudig wit label siert de elegante flacon. Omringd door een slank rood frame staat de iconische "Karl" handtekening in zwart en de naam van de verfijnde geur. De diepzwarte dop vervolmaakt het minimalistische, moderne ontwerp.

Achter de verfijnde geur van Lagerfeld Karl Vienna Opera zit de bekende neus Aliénor Massenet. De in Hongarije geboren parfumeur ontwikkelde al op jonge leeftijd een interesse in de subtiele wereld van geuren. Toen ze op vijfjarige leeftijd de behaaglijke warmte van haar huid rook na het spelen in de zon, was ze letterlijk verslaafd aan alles wat haar neus aansprak.

Op haar 17e liep Massenet stage bij Firmenich, waar ze haar eerste inzicht kreeg in het traditionele vakmanschap van de parfumerie. Vanaf dat moment besefte ze dat ze haar droombaan had gevonden. Ze volgde een opleiding bij Cinquième Sens, werkte daarna een tijdje bij IFF en is nu Senior Parfumeur bij Symrise. In de loop van haar zeer succesvolle carrière heeft ze al voor een groot aantal grote namen gewerkt, waaronder Jimmy Choo, Chloé, Giorgio Armani, Viktor & Rolf en Joop! Naast Lagerfeld Karl Vienna Opera heeft ze ook andere heerlijke geuren gecreëerd voor Karl Lagerfeld.

Kopnoten:
Grapefruit
Basilicum
Zwarte Peper
Hartnoten:
Lavendel
Salie
Appel
Basisnoten:
Sandelhout
Cederhout
Vetiver
Parfumeur:
Aliénor Massenet
Jaar van uitgave:
2022
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten