Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten

Gegevensoverzicht Chanel No. 5

Productsoort:Damesparfum
Merk:Chanel
Parfumeur:Ernest Beaux
Jaar van uitgave:1921

Kanaal Nr. 5 is de tijdloze klassieker onder de vrouwengeuren

Wie ooit de geur van Chanel nr. 5 in zijn neus heeft gehad, zal die nooit vergeten. Dit is een van de redenen waarom het parfum wereldwijd tot de top tien van best verkochte parfums behoort. Het eerste geurelixer dat de Franse modeontwerper Coco Chanel ooit op de markt heeft gebracht, inspireert in de topnoot met aldehydecomplexen, sinaasappelschillen en rozenblaadjes. Daarnaast zijn er frisse, citrusachtige facetten onderstreept door Bergarmott olie, linalool en petitgrain olie.

In de hartnoot worden klassieke noten zoals jasmijn, roos, lelie van de vallei, irisboter en aroma's van de ylang-ylang boom gehuldigd. Cassia en isoeugenol, in nuances toegevoegd, zetten pittige accenten. De basisnoot wordt geopend door ongewoon mannelijke invloeden van de tropische zoethoutwikkeiver, die extra wordt geaccentueerd door de houtachtige aroma's van sandelhout en patchoeli-olie. De basisnoot beleeft een spannende doorbraak door het sensuele muskuscomplex, dat omgeven is door eikenmos en kaneelschors. Het parfum bestaat uit 31 parfumgrondstoffen.

Kansel nr. 5 overtuigt niet alleen met zijn aura, die doet denken aan een poederig boeket bloemen, maar ook dankzij zijn iconische fles. De tijdloosheid van de geurmix maakt de essentie tot een absolute klassieker onder parfums. Edele ingrediënten zijn zo gecombineerd dat ze elk facet van de vrouwelijke persoonlijkheid op de voordeligste manier benadrukken. Een absoluut meesterwerk!

Kopnoten:aldehyde, Neroli, Ylang-Ylang, Bergamotte, Zitrone
Hartnoten:Iris, Iriswurzel, Jasmin, Maiglöckchen, Rose
Basisnoten:Moschus, Ambra, Patchouli, Sandelholz, Vetiver, Vanille, Eichenmoos, Kat van de civetkat
Geurnoten:bloemig

De fles van Chanel Nr. 5 creëerde Coco Chanel zelf volgens haar favoriete plaats.

De typische fles zoals we die vandaag de dag kennen was niet altijd aanwezig in Chanel nr. 5. De originele fles had een smalle hals die afgesloten was met een ronde stop. Terwijl de eerste variant een glasfabriek ontwierp, ontwierp modeontwerper Coco Chanel de fles in 1924 persoonlijk opnieuw. De achthoekige vorm is gemodelleerd naar de Place Vendôme in Parijs.

Coco Chanel woonde er ooit in Hotel Ritz en werd geïnspireerd door haar parfumflesje. De vroegere ronde stop is nu achthoekig. De huidige flesvorm is vaak model gestaan voor andere Chanel geuren. Dankzij de minimalistische lijnen is de iconische glazen fles vandaag de dag nog steeds een absolute klassieker, die baanbrekend is voor alle volgende flacons.

Binnenin inspireert de edele geur van zachte bloemmotieven en poedertinten, waardoor de essentie een bijzonder vrouwelijke uitstraling krijgt die elk facet van de moderne vrouwelijkheid perfect benadrukt. De combinatie van kostbare warmte en zoete vanille zorgt voor een vleugje sensualiteit.

Klantbeoordelingen van Chanel No. 5

5 uit 5 sterren — op basis van 10 klant adviezen

De laatste beoordeling van Chanel No. 5 Zeep (150 g) door op

Om je te wassen of in de kast te leggen. Helaas wel wat aan de dure kant. Houdt echter wel lekker lang. Ongelofelijk lekkere geur.

meer 9 Klantrecensies voor Chanel No. 5 Zeep (150 g)

Meer producten van Chanel

Naast Chanel No. 5 vindt u in de easyCOSMETIC Beauty-shop de volgende series: