Gegevensoverzicht Chanel Bleu de Chanel

Productsoort:Herenparfum
Merk:Chanel
Parfumeur:Jacques Polge
Jaar van uitgave:2010

Bleu de Chanel, de citroengeur van verse mensen

Chanel presenteerde Chanel Bleu de Chanel, gemaakt door de al lang bestaande huisparfumeur Jacques Polge. Geïnspireerd door een van de favoriete kleuren van de oprichter van het bedrijf Coco Chanel, ontwierp hij een mannelijke, mysterieuze geur, allesbehalve ongecompliceerd en eenvoudig. De liefde van perfectie is duidelijk in elke Chanel schepping, en dit is geen uitzondering.

Alleen de beste grondstoffen stromen olfactorisch, volledig nieuwe mogelijkheden in een Chanel parfum. Bleu de Chanel begint sterk in de eerste act: citrusnoten verfrissen de huid, vetiver en roze peper geven de topnoot een taart, kruidige noot, die de tintelende zee en ruige kliffen oproepen.

Het hart klopt duidelijk en energiek, grapefruit geeft een bittere noot in het citrusakkoord, droog cederhout en labdanum, de hars van cistusstruiken, die voornamelijk groeien op steenachtige bodems in het Middellandse Zeegebied, zorgen we voor een lichte aquatische frisheid - niet rustig en pittoresk, maar opgewonden, vlak voor een storm. De basis noten zijn duidelijk, solide en gestructureerd.

Licht sandelhout combineert met gember tot een zelfverzekerde achtergrond, wierook in de ondersteunende rol specerijen en verfraait de elegante compositie. Chanel Bleu de Chanel is een sportieve en charmante geur die verrassend verfijnd en onconventioneel is ondanks de frisse citrusnoten.

Kopnoten:Grapefruit, Zitrone, Labdanum, Ingwer, Muskat
Hartnoten:Minze, Jasmin, Roter Pfeffer
Basisnoten:Sandelholz, Zedernholz, Patchouli, Rookaroma 's, Vetiver
Geurnoten:aromatisch, houtachtig

De parfumeur

Gecreëerd werd de actuele Chanel herengeur Bleu de Chanel door de Franse sterparfumeur Jacques Polge. De vader van de succesvolle parfumeur Olivier Polge is sinds 1978 de huis- en hofparfumeur voor Chanel en creëerde zo bijna iedere Chanel geur die de laatste 30 jaar op de markt kwam. Zo behoren bijvoorbeeld de hele Chanel Allure herengeurserie, de Chanel Chance geurserie, Chanel No. 18 en Chanel No. 5 Eau Premiere tot zijn creaties. Desondanks was de vlijtige Jacques Polge ook in staat om voor andere geurhuizen te ontwerpen. De beide Tiffany geuren Pure Tiffany en Sheer Tiffany, maar ook Yves Saint Laurent Rive Gauche stammen uit de "neus" van de getalenteerde Fransoos.

De fles Bleu de Chanel glanst in middernachtblauw

Het donkerblauwe, mysterieuze blauw van de fles van Chanel Bleu de Chanel verbeeldt de liefde van Coco Chanel voor deze ondoorgrondelijke kleur. Geen klassiek zwart, geen helder blauw, maar onconventioneel middernachtblauw.

De donkere tint van de fles wordt ondersteund door zijn heldere, vierkante vorm. In het bekende en typische Chanel-lettertype siert de naam "Bleu de Chanel" de fles. De stijlvolle zwarte gesp is versierd met het beroemde Chanel logo van de twee gedraaide C's. Bijzonder ingenieus: De dop heeft een magneetsluiting die de fles met een klik afsluit. Een speels-mannelijke innovatie.

De fles is ook de logische voortzetting van het parfum. Deze laatste glanst met een immens creatieve compositie die steunt op de combinatie van verschillende ingrediënten die samen een frisse, citrus aura creëren. Een mix die de zintuigen prikkelt. Bij de akkoorden van grapefriut, vetiver, gember en sandelhout werden alleen geselecteerde noten gebruikt voor de creatie, waardoor het parfum al lang een klassieker is.

De reclame

De herengeur Bleu de Chanel van Chanel wordt zowel met een verleidelijke reclamecampagne in print als met een opwindende en afwisselende spot aangeprezen. De mannelijke hoofdrol van de succesvolle doorzetter en levensman wordt door de Franse acteur Gaspard Ulliel gespeeld. Zijn doorbraak beleefde de Fransoos, die al eerder in talrijke reclamecampagnes te zien was, met de oorlogsfilm "Mathilde - a very long engagement" en "Hannibal Rising". In de reclamespot van Bleu de Chanel speelt Ulliel een begeerde, goed uitziende acteur die tijdens een persconferentie zijn oude jeugdliefde ontdekt en eenvoudigweg het eerste doet dat hem te binnenschiet: hij breekt met alle gewoontes en laat zijn impulsieve karakter de vrije loop. Ondersteund wordt de dynamische spot met de slogan "Inexpected-Bleu de Chanel" en de meeslepende muziek "She Said Neah" van de Rolling Stones.

Klantbeoordelingen van Chanel Bleu de Chanel

5 uit 5 sterren — op basis van 5 klant adviezen

De laatste beoordeling van Chanel Bleu de Chanel Douchegel (200 ml) door op

Ik ben enthousiast over de hele serie van Chanel. Vooral ben ik gek op het badschuim. Supermooie schuim en de geur is gewoon een droom.

meer 4 Klantrecensies voor Chanel Bleu de Chanel Douchegel (200 ml)

De laatste beoordeling van Chanel Bleu de Chanel Deodorantspray (100 ml) door op

Chanel is mijn merk! Vooral Bleu de Chanel. De deo gebruik ik 's morgens direct na het douchen. Ik vind het waanzinnig zo lang als de geur van deze deo houdt!

meer 4 Klantrecensies voor Chanel Bleu de Chanel Deodorantspray (100 ml)

De laatste beoordeling van Chanel Bleu de Chanel Aftershave Lotion (100 ml) door op

Ik ben helemaal enthousiast over Chanel. Nu gebruik ik voor het eerst ook de aftershave die mij ook helemaal heeft overtuigd. Voor mijn huid en voor mezelf.

meer 4 Klantrecensies voor Chanel Bleu de Chanel Aftershave Lotion (100 ml)

Meer producten van Chanel

Naast Chanel Bleu de Chanel vindt u in de easyCOSMETIC Beauty-shop de volgende series: