Verlanglijstje Telefoon 025 / 886971

Chanel Coco Noir, de bloemrijke oriëntaalse vrouwengeur

Het parfum Chanel Coco Noir is een weelderige, bijna barokgeur. Het is een eerbetoon aan Chanel oprichter Coco Chanel, die de kleur zwart aanbidde en met haar creaties beroemd maakte. Coco Chanel:"Niemand durfde zwart te dragen," zegt Coco Chanel. In Venetië rouwde Gabrielle Chanel eens over de dood van haar geliefde Boy Capel, de enige man van wie ze ooit gehouden was.
In deze stad beleefde ze een nieuw begin en een opstanding. Venetië fascineerde en inspireerde haar al vanaf het eerste moment. Haar kijk op schoonheid en leven is radicaal veranderd in deze stad en weerspiegelt zich in haar creaties en leven. De geur Coco Noir herinnert aan deze tijd van verrijzenis en nieuw begin. Een nocturnale visie van de Orient, die tegelijk in Venetië begint en eindigt, zich in mij vestigde en dat was wat ik wilde bereiken,"is hoe Jacques Polge zijn inspiratie beschrijft, die me herinnert aan de zachte glinstering van nocturnal zwart fluweel.
Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:
Coco Noir is een lichtgevend oriëntaalse geur met een levendige top noot van grapefruit, oranje en bergamot. Hierna volgen zachte, bloemige accenten van jasmijn, roos, patchoeli en geraniums in de weelderige hartnoot. De basis wordt gedomineerd door zeer sensuele akkoorden van frankincense, muskus, vanille en tonkabonen en vervolledigt deze uitzonderlijke geur perfect. Een geur hele weelde, sensualiteit en pracht en praal.
alle klanten beoordelen positieve
Chanel Coco Noir
4 of 5 sterren

5 uit 5 sterren — op basis van 1 klant adviezen

Commentaar van
Topgeur!
Ik ben gek op Chanel! Ik heb Nr. 5 en Mademoiselle en nu deze Noir geur. Ik ben een steenbok en de geur is als voor mij gemaakt.

Twee sterren parfumeurs gemaakt Chanel Coco Noir

De vrouwengeur Chanel Coco Noir is gemaakt door meester-parfumeur Jaques Polge samen met zijn collega Christopher Sheldrake. De twee parfumontwerpers van Les Parfums Chanel hebben de betoverende inspiratie van Venetië perfect gevangen, zoals Gabrielle Chanel het ervoer in de moderne geur Coco Noir.
De inspiratie voor het parfum was niet alleen de stad Venetië met al haar pracht en praal, haar nachtelijke magie, haar vitaliteit, haar mysterieuze aura en haar Byzantijnse oosterse weelde. De resulterende en positief levensveranderende ervaring van Gabrielle Chanel om zich na een zwaar verlies te begeven, om op te stijgen met een nieuwe levensvreugde, diep geïnspireerd en vol belofte om een nieuw begin van iets groots te beginnen en briljant te schitteren in een nieuw licht in de geur creatie.
Het resultaat is een lichtgevende, mysterieuze, oriëntaalse geur vol elegantie, vrouwelijkheid en sensualiteit, die in moderne frisheid tijdloos een ander olfactorisch meesterwerk vertegenwoordigt. Maître Parfumeur Jaques Polge was van 1978 tot 2015 Chanel's belangrijkste parfumeur en ontwikkelde een verscheidenheid aan internationaal bekende en populaire luxeparfums. Hij groeide op in Zuid-Frankrijk en werd als kind al geïnspireerd door de heerlijk geurende velden met rozen, jasmijn, viooltjes en sinaasappelbloesems rond Grasse en Cannes, waardoor hij later parfumeur werd.
Voordat hij parfumeur werd in Grasse, studeerde hij Engels en literatuur. Ook als parfumeur beschouwt hij parfums als een uitdrukking van poëzie, die hij in zijn creaties verwerkte. Zijn meesterwerken zijn het eau de parfum Chanel Coco, de mannengeuren Chanel Egoïste en Bleu de Chanel en de vrouwengeur Chanel Coco Mademoiselle, waarvoor hij in 2008 de FiFi Award won.

Chanel Coco Noir-fles geïnspireerd door Venetië

The Inspirvoor de geur is Coco Noir zelf modeontwerper Coco Chanel zelf, toen ze in 1920 naar Venetië ging na de dood van haar grote liefde Arthur Boy' Capel, waar ze plotseling overweldigd werd door prachtige inspiraties en een nieuw begin in haar verdriet ervoer. De Stad van Venetië heeft een levensveranderend effect gehad op Gabrielle? Coco? Chanel?
Impressies van de imposante Venetiaanse paleizen, de weelderige gouddecoratie Jewellery en decoratieve vormgevingBarokke barok, de pracht van Venetië, elegante gondels in zwart laqué als een eenvoudig contrast met de pracht van de stad en de Byzantijnse paleizen die geworteld zijn in Venetië. Net als de geur, neemt de Coco Noir-fles in zijn symbolische ontwerp ook Coco Chanels impressies van Venetië en zijn stijl elegant op.
Deep zwart in poëtische stijl die doet denken aan een fascinerend mysterieuze nacht en glanzend, zoals zwart venezian fluweelzacht of een zwarte gondel uit Venetië, wordt de fles getoond in de klassieke schilferige contouren van de geuren die afkomstig zijn uit het leven van Gabrielle Chanel of die later aan haar werden gewijd (Chanel N° 5 (1921) Esthetisch gezien schijnt op de zwarte achtergrond een gouden frame rond de flessenhals en het onopvallende witte opschrift op de voorzijde.

Chanel Coco Noir fles speelt de hoofdrol in reclame

De reclamecampagne voor Chanel Coco Noir is tamelijk discreet en beperkt. De zwarte lakfles spreekt voor zich en belooft een indrukwekkende geurbeleving. Een korte film laat zien hoe de falkon van diepzwart bijna mystiek overkomt en de omgeving in beslag neemt. Een rustig maar indrukwekkend eerbetoon aan Coco Chanel.
Een donkere, mysterieuze plek die de geur Coco Noir elegant accentueert.
Chanel Paris lanceerde de geur Coco Noir in 2012 en promootte de gloeiende Venetiaanse Oriëntaalse vrouwengeur in de reclamecampagne onder de slogan "Door zwart... licht geopenbaard" met diverse films en foto's. Het zwart symboliseert geenszins een griezelige duisternis, maar de bijzondere waarneming van een magisch ogende nachtelijk zwart door het invallende licht dat de tedere vrouwelijkheid van de vrouw vol sensualiteit onthult.
Het diepe, donkere zwart geeft het stralend heldere licht een bijzondere, dominante expressie. Chanel verbeeldt deze paradoxale fascinatie op artistieke wijze in een korte reclamefilm die een diepe zwarte ruimte laat zien waarin een zacht licht in zachte, helder stralende lijnen geleidelijk het vrouwelijke silhouet van een vrouw sensueel onthult. Daarna onthult het licht de eau de parfumcoco noir stralend en betekenisvol uit de zwarte duisternis.
Ook in de reclamefoto's van de campagne wordt de vrouwelijkheid tegen een zwarte achtergrond expressief geënsceneerd door de contouren van vrouwengezicht, -hals en -hand die in het licht schijnen terwijl ze samen met het eau de parfum sensualiteit ervaart. De geur Chanel Coco Noir, als zwart, benadrukt de sensuele, vrouwelijke uitstraling van de vrouw op een bijzondere manier.