Verlanglijstje Telefoon 025 / 886971

Bvlgari Omnia Amethyste - Zomergeuren, sprankelend als een edelsteen

Het glamoureuze vrouwenparfum Bvlgari Omnia Amethyste uit 2007 nodigt u uit in een elegante zomertuin, waar de glinsterende dauwdruppels op de verse bloemen een fascinerende magie verspreiden. De frisse bloemige geur is geïnspireerd op een fijn gesneden amethist, waarvan de kristalstructuur het zonlicht in oneindig veel facetten reflecteert.

Het parfum opent met een unieke herinnering aan een stralend frisse, verkwikkende zomerochtend. Een pittig accent van roze grapefruit is verpakt in aromatische tonen van groen sap. Het hart van de geur behoort tot een intens akkoord van kostbare bloemen. Een boeket van sierlijke, trotse iris en verleidelijk geurende, dauwwitte roos straalt de onweerstaanbare charme van vrouwelijke elegantie uit. De afwerking van de frisse topnoot zorgt voor een vleugje lichtheid. Bvlgari Omnia Amethyste maakt ook elegantie tot het thema van zijn basis. Een houtachtig akkoord absorbeert op subtiele wijze de bloemengeuren en laat ze zacht omhuld vervagen. Een betoverende noot van zoet-kruidige heliotroop met een vleugje vanille voegt een vleugje sensualiteit toe aan de geurbeleving.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Heliotrop past om een andere reden prachtig in beeld. De groene chalcedoon, met veelkleurige viooltjesaders, zoals de amethist een kwartssoort, draagt ook de naam heliotroop.

alle klanten beoordelen positieve
Bvlgari Omnia Amethyste
4 of 5 sterren

5 uit 5 sterren — op basis van 2 klant adviezen

Commentaar van
Heerlijke geur
De combinatie in deze cadeauset tussen eau de toilette en lotion is fantastisch. Kan dit product iedereen aanbevelen die van bloemig houdt.
Commentaar van
geweldige geur
Klassieke Bulgari-geur. Aangename, beetje poederachtige geur. Ruikt vooral als het buiten warm is erg lekker. Blijft lang hangen en is niet te nadrukkelijk aanwezig. Beveel hem graag aan - voor elk jaargetijde.

Gefascineerd door muskus en mediterrane aroma's

De exclusieve vrouwengeur Bvlgari Omnia Amethyste is een compositie van de Spaanse meesterparfumeur Alberto Morillas. Morillas, geboren in Sevilla, wijdde zich eerst aan twee jaar kunststudie in Genève voordat luxe parfums zijn passie werden. Het was de schuld van de legendarische Jean-Paul Guerlain. Morillas las een interview met de parfumeur in Vogue en wist dat ook de kunst van het parfum zijn carrière zou bepalen. De Spanjaard verwierf de knowhow hiervoor bij de geur- en aromafabriek Firmenich in Genève. Vandaag de dag is Morillas een van de meest succesvolle internationale parfumeurs. Hij is altijd trouw gebleven aan het bedrijf, maar heeft ook zijn eigen label Mizensir opgericht.

Alberto Morillas is ook een van de meest productieve geurkunstenaars ter wereld. Momenteel kan de vaak bekroonde parfumeur terugkijken op meer dan 200 succesvolle creaties. Onder hen legendarische parfums zoals CK One voor Calvin Klein of Versace pour Homme. Morillas heeft een bijzonder nauwe relatie met het label Bvlgari. Naast Bvlgari Omnia Amethyste componeerde hij 29 andere fascinerende parfums voor het Italiaanse parfumhuis.

Met Bvlgari Omnia Pink Sapphire voegt hij nog een unieke vrouwengeur toe aan de 2018 edelsteengeurlijn. Roze grapefruit en roze peper vormen de topnoot. Een hart van Frangipani en Tiaré wordt gevolgd door een betoverende basis van witte muskus en vanille.

Gevraagd in een interview over de bronnen van zijn inspiratie, noemt Morillas mediterrane aroma's die hem herinneren aan zijn jeugd in Andalusië. Hij geeft de voorkeur aan de heldere frisheid van citroennoten en de kruidige geur van wilde bloemen. Muskusnoten daarentegen zijn voor hem als een talisman. Met hen laat hij zijn eigen handschrift achter in een afgewerkte geurcompositie, als een handtekening.

Kunstzinnige fles in een nieuwe kleur - de fles van Bvlgari Omnia Amethyste

Bvlgari Omnia Amethyste is een andere variant van de klassieke Omnia geur. Zoals de naam niet anders suggereert, werd gekozen voor een rijke violette, de kleur van de edelsteen amethist, als hoofdkleur. Daarnaast zorgt metallic glanzend zilver voor een opvallend contrast. Omnia werd voor het eerst geïntroduceerd in 2003 en is sindsdien de ontwerpsjabloon voor alle andere varianten van de collectie. Ze heeft al verschillende design awards ontvangen, zoals een award van CPC Packaging.

De Bvlgari Omnia Amethyste fles symboliseert twee met elkaar verweven ringen en werkt met glas in een plastic kist. De kleuren variëren afhankelijk van de geur. Op het eerste gezicht zien beide ringen er hetzelfde uit, maar één heeft een vlakke onderkant. Op deze manier kan de fles ook gewoon rechtop worden opgeslagen.

Naast de artistieke fles voor de eau de toilette is er ook een compactere spray voor de handtas. Het heeft een druppelvorm en een rond, zilverkleurig deksel. In alle versies dient de kenmerkende paarse kleur van het parfum als een kenmerk voor herkenning.

Onder het teken van de bloem - De reclamecampagne van Bvlgari Omnia Amethyste

De kleur paars speelt ook een belangrijke rol in de campagne voor Bvlgari Omnia Amethyste. Vroeger werd de edelsteen amethist beschouwd als een beschermer tegen de bedwelming van wijn en ook tegen diefstal. De kleur kan variëren van de delicate lila met rozeachtige invloeden tot het diepste violet. Bvlgari Omnia Amethyste heeft een paarse lente-achtige toon die ook de bloemencomponenten van het parfum reflecteert.

Voor de postercampagne lag de nadruk op de artistieke fles. Het ligt in een zee van amethist, die van onderaf verlicht wordt met licht. Een andere variant toont een model met bijpassende oorbellen die ook de edelsteen dragen.

De korte reclameclip daarentegen neemt je mee in een sprookjesachtige wereld. Een zeer rustig bos met loofbomen opent het tafereel en baadt in violette tinten. Op zachte muziek stapt een vrouw door en raakt de laaghangende takken aan. Ze draagt een bijna ellipsvormige, lichte zijden jurk en een groot amulet met een amethist. Ze kijkt dromerig de groene lucht in. De rustige sfeer en de zon die gemakkelijk in de bladeren doordringt, passen bij het delicate karakter van de Bvlgari Omnia Amethyste geur. Zijn bloemenakkoorden met iris en heliotroop zijn perfect voor de zomer. Het mysterieuze en mystieke landschap vervolledigt het ontwerp rond de edelsteen.

Het is het model voor de samenstelling van de geuren en ook voor de kleuring van de fles. Hoewel er al meer dan vijf nieuwe versies van Omnia zijn, heeft elke geur zijn eigen karakter. Er is een eigen steen, dus een eigen kleur en een eigen geur. Toch blijft de artistiek vormgegeven fles met de met elkaar verweven ringen altijd behouden en verbindt zo alle creaties met elkaar.