Verlanglijstje Telefoon 025 / 886971

Bvlgari man Zwart Oriënt, de houtachtige en loodrijke geur voor mannen

De oosterse kruidige mannengeur Bvlgari Man Black Orient is in 2016 gelanceerd. De Zuid-Oost-Aziatische gemberplantkardamom met zijn onmiskenbare warme en peperige noot is verantwoordelijk voor het oosterse karakter in de topnoot. In de hartnoot vormen de Saoedi-Arabische tyfoonroos en de Mexicaanse tuberoos, ook wel bekend als Joseph's staf, een interessante connectie. De twee zoetbloemige geuren harmoniëren verrassend goed, ondanks (of vanwege) hun verschillende landen van herkomst. Tegelijkertijd zorgen ze voor een eigentijdse androgyne touch aan de geur.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

leren en hout in de grondnoot definiëren de mannelijkheid van de geur als contrapunt. Leder is hier verantwoordelijk voor het dierlijk aspect, terwijl hout zijn droge, kenmerkende noot toevoegt. Deze componenten zijn ook verantwoordelijk voor de houdbaarheid en de kuilvorming, d. w. z. de verdeling in de ruimte. Dankzij de warme noot is Man Black Orient meer geschikt voor de koudere seizoenen. De speciale samenstelling van de geur zorgt ervoor dat hij's avonds en bij speciale gelegenheden bijzonder goed werkt, als je kijkt naar de dagelijkse routine. Zolang het overeenkomt met het type, kan Man Black Orient natuurlijk ook gedragen worden in de zomer en overdag.

Sterparfumeur Alberto Morillas creëerde Bvlgari Man Black Orient

Alberto Morillas, de schepper van Bvlgari Man Black Orient, werd in 1950 geboren in de hete Zuid-Spaanse stad Sevilla. Als kunststudent volgde hij 2 jaar de École des Beaux-Arts in Genève. Zoals hij Gabriele Haschke op 29.11.2012 vertelde in een interview met de Blick-reporter, was een artikel in Vogue met Jean-Paul Guerlain doorslaggevend voor zijn wens om parfumeur te worden. Guerlain bracht in dit artikel verslag uit over hoe hij zijn eerste eigen parfum, Vetiver, had ontwikkeld. De 20-jarige Morillas was hier zo door gefascineerd dat hij zich spontaan meldde bij de Geneefse parfumfabrikant Firmenich - en werd geaccepteerd.

Daar leerde hij het ambacht van een parfumeur van de grond af in de daaropvolgende jaren. Drie jaar later creëerde hij echter zijn eerste parfum, dat nooit een serie volwassenheid bereikte. Morillas brak door met de eerste unisex geur ooit, met CK One voor Calvin Klein. De lijst van andere parfums bevat ruim 250 creaties tegen 2016. Zijn composities variëren van A voor Aqua di Giò tot Hervé, Lanvin en Trussardi tot Uomo, Versace en Zara Man Winter. De lijst van zijn klanten leest als de Who's Who van prominente ontwerpers en labels.

Voor elk van zijn creaties heeft de kunstenaar gemiddeld twee jaar nodig, waarbij hij zich laat inspireren door verschillende bronnen. Deze omvatten de geur van de vrouw die hij liefheeft, maar ook de tuin, bloemen en de natuur in het algemeen. Naast Bvlgari creëerde Alberto Morilla geuren voor merken als Kenzo, Armani en Nina Ricci. Morillas waardeert in zijn vak de mogelijkheid om met zijn composities dromen op te wekken en bepaalde stemmingen op te roepen. Of zijn geuren nu erotisch of fris, bloemig, kruidig of oosterse zijn, Morillas is een meester in zijn vak en een van de grootste in de hemel van de parfumeur.

Bvlgari Man Zwarte Oriënt flacon maakt indruk met Scandinavische onderkoelde look

In tegenstelling tot het oosterse karakter van Bvlgari Man Black Orient met zijn uitbundige associaties, lijkt de fles van het parfum meer noordisch-koel. De discrete, duidelijk omlijnde vormgevingswoordenschat draagt hieraan bij, evenals puristische kleurstelling. De eerste, met uitzondering van de minimale ovale verlenging, vereist alleen gebroken rechte hoeken. Het bovenste gedeelte van de pompspuit is iets breder dan normaal, wat het nauwkeurig spuiten kan vergemakkelijken.

On klassieke elegantie, de kleurencombinatie van matte zwart met glanzend rosé goud . Naast de esthetiek vervult de kleurkeuze ook een ander doel: dankzij de donkere tint blijft de inhoud aanzienlijk langer beschermd tegen schadelijk zonlicht dan in een transparante container. De behuizing van glas en de pompspuit van gecoat kunststof zorgen voor een spannend contrast vanuit materiaaloogpunt. Visueel en haptisch geeft de fles het karakter van de inhoud aan met zijn bloemige, kruidige, gekruide houtige en dierlijke componenten.

Frans model is gezicht reclame voor Bvlgari Man Black Orient

Als gezicht van zijn campagne voor Bvlgari kon het label Patrick Petitjean Man Black Orient winnen. Het felbegeerde Franse model is al op camera verschenen voor H&M en Navyboot van Cheaney. De zeer korte commercial is qua inhoud en vorm gebaseerd op de vorige Man in Black en Man in Black Keulen commercials.

De wedergeboorte van de Oriënt: Bvlgari Man Black Orient, 2016.

Eerst zie je het profiel van Patrick Petitjean, die een zeer bekwame blik in de camera werpt. Daarna volgen beelden van zwarte lava op de kuststroken die door de brullende zee worden gewassen. Deze kust lijkt te liggen op het vulkanische mediterrane eiland Stromboli. Zoals parfumeur Alberto Morillas in een in het Frans geproduceerde clip op de homepage van Bvlgari vertelt, kwam de inspiratie Man Black Orient uit die vulkanen en hun krachtige charisma. Dit is precies wat Alberto Morillas met zijn compositie wilde vastleggen.

Patrick Petitjean neemt daarom de rol aan van de Romeinse god Vulcanus. Vulcanus als god van het vuur, smid en alle aanverwante beroepen is de opvolger van de Griekse god Hephaistos, die wordt gekenmerkt door wijsheid, vrede en abruptheid. Spelen met mythologische elementen toont de trots van het label op zijn Italiaanse wortels. Verwijzingen naar land en cultuur, zoals de keuze van de locatie en de verwijzing naar de Romeinse mythologie, lopen door de hele campagne.

De plek richt zich op de botsing van de elementen water en vuur (gesymboliseerd door de lava van een lang vervlogen vulkaanuitbarsting). Dit contrast tussen twee elementaire krachten, die elkaar ondanks hun eeuwige strijd nooit kunnen verslaan, kenmerkt ook - in een overgedragen vorm - de expressie van de expressie van Man Black Orient met zijn sterk contrasterende componenten.