De neus achter de geur
De ingrediënten die worden gebruikt voor Molton Brown Bushukan hebben een natuurlijke oorsprong en worden op een milde manier verwerkt. De selectie van ingrediënten wordt op verschillende plaatsen in de wereld gemaakt en vervolgens samengebracht, ook voor de producten in het Molton Brown Bushukan assortiment.
De bedrijfsfilosofie van Molton Brown staat voor klimaat- en milieubescherming en realiseert dit in haar eigen producten. Waardevolle oliën, zeer effectieve plantenextracten, natuurlijke ingrediënten en de beste ingrediënten uit de zee worden in het laboratorium verwerkt tot luxe cosmetica. De beste parfummakers staan klaar en in het geval van Molton Brown Bushukan was het Nathalie Koobus die de geur creëerde.
De jonge en toegewijde parfumeur kan nog niet terugkijken op een breed repertoire aan ontwikkelingen. Maar wat niet is, kan nog komen, in een mannelijk domein, wat de parfumwereld nog steeds is, vinden sommigen het moeilijk. Koobus' ontwikkelingen omvatten verschillende geuren voor Bon Parfumeur, maar ook Mandorlo, Zagara en Gelsomino voor ViaDeiMille, en Admirabilis voor La Manufacture.
Mevrouw Koobus groeide op in de buurt van Grasse, zoals veel bekende geurontwerpers. Ze raakte al snel vertrouwd met de wereld van geuren en begon een carrière in ontwikkeling en onderzoek in de stad Grasse. Daarna werkte ze als parfumeur bij Fragrances Essentielles, waar ze haar succesvolle carrière voortzette.
Natalie Koobus heeft een voorkeur voor houtachtige, amberkleurige noten en houdt van sandelhout. Met haar fijne neus componeerde ze de onmiskenbare en natuurlijke geur van Molton Brown Bushukan. Ze creëerde ook Molton Brown Rosa Absolute voor het Britse merk, een geur die opent met topnoten van zwarte bes, roze peper en framboos. In de basisnoot gaat de geur over in een aroma van roos, viooltjes en geranium. De slotnoten zijn patchoeli, labdanum en vanille.