Verlanglijstje Telefoon 025 / 886971

Giorgio Armani Code A-lijst - Een plaats in de voorste rijen van elegante Armani heren

De naam suggereert dat Giorgio Armani Code A-List een exclusief, limited edition parfum is. De kruidig-tweeody geur uit 2018 is een verleidelijk en modern parfum voor geraffineerde, zelfbewuste mannen die hun plaats op de prestigieuze Armani-lijst willen veiligstellen. Sterke, natuurlijke geuraccenten ontwikkelen een magische aantrekkingskracht die vooral 's nachts zijn volle levenskracht uitstraalt. De akkoorden van dit fascinerende parfum zijn verwant aan de akkoorden die de originele geur van de lijn, Armani Code uit 2004, zo uniek maakten. Parfumeur Antoine Maisondieu blijft ook trouw aan de onmiskenbare, magisch-mystieke code van de vooraanstaande Armani heren met de nieuwe compositie.
Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:
Giorgio Armani Code A-List opent vers met sappige groene mandarijn en het onweerstaanbare aroma van zoet-kruidige bergamot. Het hart van het parfum behoort tot de betoverende geur van lavendel uit de Provence. De basisnoot bestaat uit een verleidelijk accent van de kruidig-warme, subtiel poederachtige tonkaboon. Giorgio Armani Code A-List is zo bijzonder dankzij een uniek akkoord dat door de parfumeur speciaal voor deze geur is gecreëerd. De combinatie van een essentie van bergamot en groene mandarijn met de rokerige nuances van guaiac hout zorgt voor een heerlijk frisse en elegante flair.

De Inspiraties van een dromer

De fascinerende mannengeur Giorgio Armani Code A-List is een compositie van meesterparfumeur Antoine Maisondieu. Maisondieu, opgegroeid in de Franse Grasse als zoon van een parfumeur en een kunstenaar, richtte zich eerst tot de rechtenstudie. Al snel triomfeerde echter het verlangen naar een artistiek beroep in hem. Hij flirtte met acteren en fotografie voordat de drie generaties parfumtraditie van de familie hem ook betoverde. Als kleinzoon van de beroemde Franse filosoof en schrijver Albert Camus volgde hij een opleiding aan het Parfuminstituut Roure. Hij begon zijn carrière bij de legendarische Givaudan geur- en smaakfabriek en is er tot op de dag van vandaag trouw aan gebleven.
De parfumeur van Giorgio Armani Code A-List heeft naam gemaakt in de sector met de samenstelling van meer dan 80 geuren, zowel commerciële parfums als kostbare niche creaties voor labels zoals Comme des Garçons, Van Cleef & Arpels en Etat Libre d'Orange.
Niche parfums geven hem de mogelijkheid om, volgens zijn eigen bekentenis, zijn inspiraties en ideeën in geuren te realiseren. Maisondieu, die zichzelf een "dromer" noemt, geeft de voorkeur aan noten van bergamot en citroen. In een parfumblog onthult hij dat hij vooral van lichte geurakkoorden houdt. Hij haalt zijn inspiratie uit het Middellandse Zeegebied en de onvergelijkbare geuren ervan. Naast Frankrijk en Italië, hier voornamelijk Sicilië en Capri, was hij vooral gek op Griekenland, bekent de sterparfumeur. Prachtige bloemen, wierook, tijm en jeneverbessen zijn bijzonder geschikt om alle zintuigen te vullen met emoties. Voor Maisondieu is de originaliteit van een geur een van de basisprincipes in de samenstelling van nieuwe parfums. Het onbezonnen kopiëren van geurakkoorden is voor de Fransman met veel dromen van nieuwe, unieke parfums uitgesloten.

Zwarte elegantie met rode cummerbundel

De elegante zwarte glazen fles waarin Giorgio Armani Code A-List presenteert is geïnspireerd op de snit van een klassieke smoking. De slanke kegel met zorgvuldig aangegeven achthoekige vorm versmalt in het midden, als een taille. Bij deze vormen is het glazen flesje identiek aan de contouren van de fles waarin de originele geur van de lijn werd gepresenteerd. Het enige serieuze verschil is de elegante cummerbund.
Het traditionele brede zijden lint maakt een stijlvol dinerjack compleet. Het wordt rond de taille gedragen en moet dezelfde kleur hebben als een strikje en zakdoek. De Kummerbund kwam waarschijnlijk met Britse soldaten uit India naar Europa. Tot op de dag van vandaag wordt hij vaak gedragen in plaats van een Smoking-vest aan het eenrijige Smoking-jasje.
Terwijl de fles uit 2004 was versierd met een zwarte cummerbund, glanst de nieuwe versie van de fles in een sensuele, levendige, stralende rode kleur en verwijst nadrukkelijk naar het verleidelijke, sensuele accent van Giorgio Armani's Code A-List. Een eenvoudige witte letter boven de bodem van de fles onthult de namen van het etiket en de geurlijn. Kleine rode letters geven de naam van het parfum zelf.

Vibrerende sensualiteit en onweerstaanbare mannelijke charme

De campagne voor de lancering van Giorgio Armani Code A-List wordt gedragen door een commercial vol sensualiteit en elegantie. De slogan is "Volg uw code". De bekende Amerikaanse acteur Chris Pine kon als getuigenis worden gewonnen. Pine maakte zijn succesvolle debuut in de TV-serie Emergency Room. Het volgde verschillende filmrollen aan de zijde van onder andere Anne Hathaway, Reese Witherspoon, Meryl Streep en Johnny Depp. Chris Pine verwierf grote populariteit met de reboot van Star Trek in 2009, toen hij zich voorstelde als de jonge James T. Kirk, een hoofdrol met William Shatner.
In de commercial voor Giorgio Armani's Code A-List, belichaamt Pine, die voor de camera verscheen voor de eerdere parfums van het label, de stijlvolle Armani man. Hij ensceneert vakkundig het sensuele en verleidelijke, krachtige en vrolijke karakter van de geur. De kleine film van slechts dertig seconden lengte werd al gebruikt voor Armani Code. Voor de nieuwe geur is deze slechts licht veranderd. Dit omvat vooral de laatste fade-in, waarbij Giorgio Armani de Code A-lijst als nieuw parfum presenteert.
De tv-spot toont de acteur in een zwart pak en een driedaagse baard die een bezoek brengt aan een rokerige privéclub, waartoe uiteraard alleen genodigden toegang hebben. De relatief armoedige sfeer van kelderruimten met dans en biljart benadrukt duidelijk de elegantie van het getuigenis. Zijn ogen dwalen zoekend rond tot ze de al even verleidelijke blik van een dame in een kostbare avondjurk ontmoeten. Ze lopen naar elkaar toe, hun lippen ontmoeten elkaar. Tijdens de kus van de twee acteurs worden een sensueel flitsend vuurwerk en een verfrissende douche symbolisch vervaagd.
Helaas zijn er op dit moment geen producten in deze collectie beschikbaar.