Verlanglijstje Telefoon 025 / 886971

Tijdloze elegantie voor de mannenwereld

Dior Dune pour Homme is een klassieker uit het jaar 1997 en dus al ouder dan 20 jaar. In de snelle wereld van geuren is dit een enorme eer. Twintig jaar geleden werd de geur Dune pour Homme op de markt Dior gebracht en nu heeft de volgende generatie het al ervaren als een uitstekende geur die mannelijk en aanwezig is geworden, maar niet overweldigend. Het geurige meesterwerk is ontworpen door Olivier Cresp en Jeans-Pierre Bèthouart.

In de topnoot verschijnen kruidige noten van basilicum, salie, vijgenbladeren en bessenbladeren. De hartnoot Dune pour Homme van Dior Reseda, rozen en vijgenboomschors. De licht bloemige noot wordt omlijst door harsachtig en aromatisch sandelhout in combinatie met cederhout, vanille en tonkabonen. De geur heeft dus een prachtige uitstraling waarvan de mannelijke noten worden afgerond met een subtiele zweem van zoetheid.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Vaak onderschat wordt Dior Dune pour Homme een geur die perfect past in de zomer, wanneer het niet te zwaar moet zijn. Een Dior lichte plons water is Dune pour Homme genoeg om je urenlang in de edele geur te wikkelen. Net als een goede vriend is hij altijd een trouwe metgezel.

Wanneer kunstenaars samenwerken, worden meesterwerken gemaakt

De twee neuzen achteraan Dior Dune pour Homme zijn Olivier Cresp en Jean-Claude Béthouart. Samen hebben zij meer dan tweehonderdvijftig verschillende parfums gecreëerd voor een grote verscheidenheid aan labels en luxemerken. Beide zijn in dienst van Firmenich, een bedrijf dat al sinds 1895 geuren produceert en wereldwijd actief is.

Jean-Claude Béthouart is geboren in Picardië en studeerde scheikunde voordat hij zijn interesse en passie voor geuren ontdekte. Na het afronden van zijn studie is hij met een grondige basiskennis de wereld van de geuren ingestapt en heeft hij eerst voor en met Givaudan gewerkt. Hij werkte er van 1981 tot 1987. Béthouart verhuisde toen naar Firmenich, waar hij nu een van de belangrijkste parfumeurs is. Zijn werk omvat ontwerpen voor Burberry, David Beckham, Celine Dion, Nino Cerruti, Penhaligon's, Versace en Trussardi.

Olivier Cresp daarentegen werd geboren in de wereld van de geuren. Zijn geboorteplaats Grasse wordt beschouwd als de hoofdstad van het parfum en ook zijn vader handelde er in geurige grondstoffen. Cresp en zijn zus Françoise Caron ontdekten al op jonge leeftijd hun passie voor geuren. Maar hij ging eerst naar de VS, waar hij zijn kennis van grondstoffen en smaken bij Biddle Sawyer heeft verdiept. Na zijn terugkeer in Frankrijk werkte hij eerst voor De Laire, daarna voor Quest. Sinds 1992 maakt hij ook deel uit van het internationale team van Firmenich. Hij creëerde geuren voor Christian Louboutin, Antonio Banderas, Marc Jacobs, Lagerfeld, Dolce & Gabbana, Pierre Cardin, Thierry Mugler en Versace.

In nauwe samenwerking met Béthouart en Cresp Dior hebben Dune pour Homme zij Dior een nieuw bewijs van hun capaciteiten gecreëerd. Immers, het is Dior Dune pour Homme een tijdloze geur met een geweldige mannelijke uitstraling.

Wanneer schilders flacons maken

De kunstenaar Christian Gadras Dune pour Homme is verantwoordelijk voor het ontwerp van de fles. Dior Al meer dan 25 jaar werkt hij als Dior ontwerper aan prachtige dingen voor mannen en vrouwen. In tegenstelling tot andere ontwerpers schildert Christan Gadras zijn ideeën en visies op doek lang voordat ze worden gerealiseerd.

Hetzelfde geldt voor de fles van Dior Dune pour Homme . Volgens zijn eigen verklaring wil hij alles op een natuurlijke manier ensceneren door dingen of mensen te schilderen. Een computer zou nooit aan zijn verwachtingen voldoen. Dus creëerde hij de bijna klassieke fles Dior Dune pour Homme . Hij dacht ook aan grote mannelijke handen die de slanke, licht ovale fles door zijn afmetingen goed aankunnen. Het satijnen glas draagt de naam van de geur en natuurlijk Dior op de voorkant - in zwart - terwijl de sluiting zilverkleurig is. De pet doet een beetje denken aan een oosterse koepel en is waarschijnlijk een eerbetoon aan de kruiden van de geur.

Duinen aan zee en in de woestijn

Dior Dune pour Homme is ontworpen als zomergeur. Daarom is de keuze van de naam Dune helemaal niet zo ongewoon. Duinen zijn te vinden in de woestijn of aan zee. Beide plaatsen, hoe verschillend ze ook zijn, hebben één ding gemeen: de oneindige uitgestrektheid van de lucht, de vrijheid die ze bieden en de mogelijkheid van avontuur. Het is een krachtige plek met een eigen magie. Een duin verandert steeds weer, zal nooit precies hetzelfde zijn, en hetzelfde geldt voor de man die het Dior Dune pour Homme draagt.

Het helaas onbekende model is een goed getrainde jongeman. Gefotografeerd in zwart-wit, weet de jongeman met het donkere haar zijn kwaliteiten te tonen. In de campagne draagt hij zwarte kleding, die het zongebruinde sixpack optimaal presenteert. Alternatieve kleurenfoto's tonen de man in een licht pak geknield in de duinen.