Verlanglijstje Telefoon 025 / 886971
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten

Tijdloze elegantie voor de mannenwereld

Dior Dune pour Homme is een klassieker uit 1997 en dus meer dan 20 jaar oud. In de snel veranderende wereld van parfums is dit een enorme onderscheiding. Vooral omdat de frisse en groene mannengeur sinds de introductie onveranderd is geproduceerd. Dior Dune pour Homme heeft twintig jaar geleden de smaak al opgepikt, en ondertussen heeft de volgende generatie het al ervaren als een uitstekende geur, die mannelijk en aanwezig is, maar niet overheersend. Het geurige meesterwerk is ontworpen door Olivier Cresp en Jeans-Pierre Bèthouart. De topnoot bevat kruidige noten van basilicum, salie, vijgenbladeren en bessenbladeren. Het gaat verder in de hartnoot van Dior Dune pour Homme met reseda, rozen en vijgenbast. De licht bloemige noot wordt omlijst door harsachtig en aromatisch sandelhout in combinatie met ceder-, vanille- en tonkabonen. De geur heeft een prachtige uitstraling, waarvan de mannelijke noten zijn afgerond met een zeer subtiele hint van zoetheid. Dior Dune pour Homme is een vaak onderschatte geur die perfect past in de zomer, wanneer hij niet te zwaar mag zijn. Een lichte plons van Dior Dune pour Homme is genoeg om zich lange tijd in de edele geur te wikkelen. Als een goede vriend is hij altijd een trouwe metgezel.
Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Wanneer kunstenaars samenwerken, worden meesterwerken gemaakt

De twee neuzen achter Dior Dune pour Homme zijn Olivier Cresp en Jean-Claude Béthouart. Samen hebben ze meer dan tweehonderdvijftig verschillende geuren gecreëerd voor een breed scala aan labels en luxemerken. Beiden zijn werkzaam bij Firmenich, een bedrijf dat al sinds 1895 parfums produceert en wereldwijd actief is. Jean-Claude Béthouart werd geboren in Picardië en studeerde scheikunde voor hij zijn interesse en passie voor parfums ontdekte. Na zijn studie stapte hij met een grondige basiskennis over naar de wereld van de parfums en werkte aanvankelijk voor en met Givaudan. Hij werkte er van 1981 tot 1987. Béthouart verhuisde vervolgens naar Firmenich, waar hij nu een van de toonaangevende parfumeurs is. Zijn werk omvat ontwerpen voor Burberry, David Beckham, Celine Dion, Nino Cerruti, Penhaligon's, Versace en Trussardi. Olivier Cresp daarentegen werd geboren in de wereld van de parfums. Zijn geboorteplaats Grasse wordt beschouwd als de hoofdstad van parfum en zijn vader ook verhandeld in parfum grondstoffen daar. Cresp en zijn zus Françoise Caron ontdekten al vroeg hun passie voor parfums. Maar hij ging eerst naar de USA, waar hij zijn kennis van grondstoffen en smaken verdiepten bij Biddle Sawyer. Na zijn terugkeer in Frankrijk werkte hij eerst voor De Laire, daarna voor Quest. Sinds 1992 maakt hij ook deel uit van het internationale team van Firmenich. Hij heeft geuren voor Christian Louboutin, Antonio Banderas, Marc Jacobs, Lagerfeld, Dolce & Gabbana, Pierre Cardin, Thierry Mugler en Versace. Door nauwe samenwerking met Dior, Béthouart en Cresp Dior creëerden Dune pour Homme en toonden ze opnieuw hun capaciteiten. Dior Dune pour Homme is immers een tijdloze geur met een geweldige mannelijke uitstraling.

Wanneer schilders flacons maken

Verantwoordelijk voor het ontwerp van de Dior Dune pour Homme fles is de kunstenaar Christian Gadras. Al meer dan 25 jaar werkt hij bij Dior als ontwerper om prachtige dingen voor mannen en vrouwen te creëren. In tegenstelling tot andere ontwerpers schildert Christan Gadras zijn ideeën en visies al lang voordat ze gerealiseerd worden op doek. Hetzelfde geldt voor de fles Dior Dune pour Homme. Volgens zijn eigen verklaring wil hij alles heel natuurlijk opvoeren door dingen of zelfs mensen te schilderen. Een computer zou nooit aan zijn eisen voldoen. Hij creëerde ook de bijna klassieke Dior Dune pour Homme fles. Hij dacht ook aan grote mannenhanden die de slanke, licht ovale fles vanwege zijn afmetingen goed aankunnen. Het satijnen glas draagt de geurnaam en natuurlijk Dior aan de voorkant - in zwart - terwijl de sluiting zilver is. De pet doet heel gemakkelijk denken aan een oosterse koepel en is waarschijnlijk een hommage aan de specerijen van het parfum.

Duinen aan zee en in de woestijn

Dior Dune pour Homme is ontworpen als een zomergeur. De keuze voor de naam Duin is dan ook niet zo ongewoon. Duinen zijn te vinden in de woestijn of aan zee. Beide plaatsen, hoe verschillend ze ook zijn, hebben één ding gemeen: de oneindige uitgestrektheid van de hemel, de vrijheid die ze bieden en de mogelijkheid van avontuur. Het zijn krachtige plekken met hun eigen magie. Een duin verandert steeds weer, zal nooit precies hetzelfde zijn, en dat geldt ook voor de man die Dior Dune pour Homme draagt. Het helaas onbekende model is een goed opgeleide jongeman. Gefotografeerd in zwart-wit, weet de jonge man met donker haar zijn deugden te laten zien. In de campagne draagt hij zwarte kleding die het zonovergoten sixpack optimaal presenteert. De Dior Dune pour Homme fles staat op de voorgrond, wat suggereert dat alles wat je nodig hebt is de geur op je huid om van je vrijheid te genieten. Alternatieve kleurenfoto's tonen de geknielde man in een licht pak in de duinen. Met deze eau de parfum voor mannen richt het exclusieve label zich tot alle mannen die hun eigen waarde kennen, die elegant hun sexappeal presenteren en die geen grote gebaren hoeven te gebruiken. Dior Dune pour Homme is de ideale geur voor warme en warme dagen wanneer de moderne man van vandaag wil verplaatsen door de dag goed verzorgd.
Helaas zijn er op dit moment geen producten in deze collectie beschikbaar.