Verlanglijstje Telefoon 025 / 886971

De mythe van hetiorgif

De geur klassieker Dior Poison werd gelanceerd in 1985 en wordt sindsdien beschouwd als mystieke legende onder vrouwengeuren. Pure verleiding biedt de oosterse geur met bedwelmende werking. Geïnvloed door de bloemige geur die kenmerkend is voor Dior, is Poison een ware poem van duizend bloemen, die de drager omringt met een exotische, ondoordringbare aura. De geur van Dior Poison wordt op een fascinerende en verleidelijke manier geopend: de topnoot bestaat uit Russische koriander, die tegelijkertijd mystiek en verleidelijk is, terwijl fruitige accordeons van pruimen en wilde bessen een levende noot uitstralen.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Intensief anijs en warm rozenhout zorgen voor de sensuele aura van Dior Poison. In het hart van het parfum ontvouwen zoete noten van honing en kaneel zich samen met de ongelooflijk vrouwelijke jasmijn en de bedelstaartros. Carnatie en oranjebloesem hebben een fris en vitaal effect. Frankincense geeft de geur een rokerige, houtige noot die warmte straalt. De grondnoot rondt gif af met houtachtige sandelhout en cederhout. Zoete vanille en amber compleet met bedwelmende muskus de zuivere verleidelijke kracht van een vrouw die nog steeds wordt aangevuld met de meer masculine geur van Vetiver. De boodschap van Dior Poison wordt duidelijk: de geur is een homage voor alle vrouwen, die kracht en vrouwelijkheid verenigen en zo een onweerlegbare mythe worden voor de mannenwereld.

alle klanten beoordelen positieve
Dior Poison
4 of 5 sterren

5 uit 5 sterren — op basis van 1 klant adviezen

Commentaar van
heerlijk!
Ik heb deze geur ooit van mijn moeder gekregen toen zij stopte met parfum te gebruiken. Ik vind het een heerlijke geur en het fijne is dat hij ook zo sterk ruikt, dus je daardoor ook lang met een flesje kunt doen!

Dior Poison is het meesterwerk van twee geurgenieën

Dior Poison, gemaakt door twee meesters parfumerie, is baanbrekend en succesvol omdat de samenwerking tussen Franse parfumeurs Jean Guichard en Edouard Fléchier twee "neuzen" van de masterclass combineert. De twee beste parfumeurs zijn afkomstig van Grasse, de parfumhoofdstad bij uitstek. Edouard Fléchier werd al ten tijde van zijn opleiding als hoogbegaafd beschouwd. Zijn creaties combineren de traditie van de parfumerie die Fléchier hoog houdt met sensuele lichtheid.

Hij werkt graag met bloem- en taartnoten die zijn geuren een hoge herkenningswaarde geven, zoals ook bij Dior Poison het geval is. Zijn creaties weerspiegelen weelde, elegantie en sensualiteit en zijn werken lijken natuurlijk, direct en gevoelig tegelijkertijd. Edouard Fléchier is een parfumeur van uitzonderlijke precisie en concentratie en brengt dit altijd naar zijn composities om alle verwachtingen te overtreffen. Momenteel werkt hij voor het luxelabel Guerlain.

Jean Guichard ontdekte al vroeg zijn parfumtalent. Hij was zo enthousiast over de natuurlijke geuren van de natuur dat hij begon met het kweken van zijn eigen mayrose en zijn eigen jasmijn, die hij tot op de dag van vandaag voortzet. Zijn geuren zijn dan ook ongelooflijk individueel en persoonlijk en van extreem hoge kwaliteit. In tegenstelling tot Edouard Fléchier, die zijn hele leven voor grote huizen werkte, houdt Jean Guichard ook van lesgeven.

Sinds 2004 is hij Bestuurder van L'École de Parfumerie Givaudan, waar hij ook cursussen geeft en zijn kennis deelt met toekomstige parfumeurs. Zijn werk kenmerkt zich niet alleen door zijn expertise en ervaring, maar ook door zijn moed om nieuwe dingen uit te proberen en voortdurend op zoek te gaan naar nieuwe inspiratiebronnen. Het is precies deze drang naar innovatie en het ongewone dat tot uiting komt in Dior Poison.

De verboden vrucht omarmt het elixer van de verleiding

Dior staat bekend om de perfecte enscenering van de parfums met een fles die perfect op hen is afgestemd. Het mysterieuze Dior Poison bijvoorbeeld, wordt omgeven door een eatable glas flacon in de vorm van een appel. Dit is een referentie naar de geschiedenis van Adam en Eva. Eva kan de verboden vrucht, de appel niet weerstaan. Hetzelfde geldt voor u als u de bedrieglijke geur van Dior Poison merkt - het is pure verleiding.

Het bijna ondoorzichtige glas in de kleur van het amethyst geeft een glimp van de kostbare vloeistof. De kleur van de edelsteen is mooi en nobel. De gold kleurige tekst op de voorkant van de "POISON Dior" fles benadrukt de luxurious oorsprong van het parfum, terwijl de gouden hals het ontwerp afrondt. De sproeikop is bedekt met een transparant kristal, dat het thema van de edelsteen weer oppakt. Met dit ongebruikelijke design van de fles zet Dior nieuwe maatstaven voor verleidelijkheid.

Hypnotiserende commercials laten de gifgeuren zien

De oorspronkelijke geur Dior Poison is in de loop der jaren meerdere malen geherinterpreteerd vanwege het ongelooflijke succes van het origineel. Hypnotisch gif werd geïntroduceerd in 1998, puur gif in 2004, hypothetisch gif Eau Secrète in 2013 en giftig meisje in 2016. De opvolgers van Poison hebben allemaal moderne en sexy commercials met beroemde modellen die de geuren in scène zetten. De oorspronkelijke geur werd ook begeleid door twee reclamefilms in de jaren tachtig.

De eerste plek benadrukt de sensuele, vrouwelijke kant van het parfum: het toont een elegante brunette vrouw in een avondjurk, die de kleur van de fles heeft. Ze loopt subliem naar een bankje, gaat zitten en begint te dromen. Ze ziet wolken en stelt zich voor dat ze danst. Dior Poison neemt haar mee naar een andere wereld waar ze vrij is en alles mogelijk is. Uiteindelijk zwaait ze, net als haar droom zelf, de zoom van haar jurk, waarna de appelvormige fles verschijnt. De plek wordt begeleid door rustige, dromerige klassieke pianomuziek.

De tweede commercial uit 1987 gaat veel meer over mystieke, wilde verleiding dan de eerste: In het begin wordt een panter getoond, die de nobele en onconventionele aantrekkingskracht van Dior Poison belichaamt. Dan houden sierlijke dameshanden het karton in beeld. Later danst de vrouw sierlijk om de fles, houdt deze als een kostbaar elixer omhoog en vormt een half hart met haar handen. Hypnotische en ritmische instrumentale muziek loopt op de achtergrond, perfect onderstrepend het exotische en sensuele karakter van het parfum.