Sensuele geur met een mannelijk tintje - De geur van Calvin Klein Geobserveerd voor de vrouw

Onderaan een hart van witte lavendel en een basis van muskus, werd Calvin Klein Obsessed for Woman gecreëerd. Het is een moderne herinterpretatie van de klassieke obsessie, die de geur van een heel decennium geworden is. Het is een bestseller geworden voor Calvin Klein en het favoriete parfum van veel vrouwen, dus de naam Obsession is perfect gekozen. Oriëntaals en aromatisch zoals zijn voorganger is ook de nieuwe editie uit 2017. Verse citrusakkoorden en neroli-essence openen in de topnoten. Elemin, een hars, staat ook bekend om zijn citrusvruchten en licht botanische geur van dennen. In het hart ontwikkelen paarse bladeren hun aroma en worden aangevuld met witte lavendel en violette wierook. De geur heeft een oosterse uitstraling en blijft heel pittig en verleidelijk. De basis combineert muskus met witte muskus en ambrette met een bloemengeur. Op deze manier ontstaat een zeer complexe en toch homogene mengeling, die vele facetten van het muskusaroma blootlegt. De geur heeft een sensueel en lichtjes romig aroma, dat zeer vrouwelijk en warm is. Desalniettemin heeft Calvin Klein Obsessed for Woman ook een aantal nogal mannelijke kenmerken, die samen een spannend contrast vormen. Ook de mannengeur werkt met zwarte vanille en contrasteert de mannelijke kracht met vrouwelijke warmte.
Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Een ervaren parfumduo - De parfumeurs van Calvin Klein Obsessed for Woman

Als een van de klassiekers van het einde van de jaren 1980 en het begin van de jaren '90, Obesession werd een cultus. Jean Guichard ontwikkelde de provocerende geur, die uiteindelijk in 2017 opnieuw werd uitgegeven. Achter de nieuwe Calvin Klein Obsessed voor de Vrouw staan Honorine Blanc en Annick Menardo. Blanc werd geboren in Libanon, maar was op haar zestiende al op jonge leeftijd naar Parijs getrokken. Daar behaalde ze een master in wiskunde en scheikunde. Deze grondbeginselen leidden haar naar de creatieve wereld van de parfumerie. Ze verdiepte haar studies bij ISIPCA en trad uiteindelijk in dienst bij IFF als stagiaire. Later werkte ze voor Fragrance Resources, voordat ze in 2005 bij de industriegigant Firmenich kwam. Sindsdien werkt ze voor vele gerenommeerde ontwerpers, labels en lifestyle merken. Enkele van haar bekendste geuren zijn Beyoncé Heat Rush, Diesel Loverdose met Olivier Cresp, Justin Bieber Someday, Lady Gaga Fame of Yves Saint Laurent Belle d'Opium en Black Opium. Calvin Klein Obsessed voor Vrouw is niet de eerste orde om een echte parfumklassieker te moderniseren. Annick Menardo werd geboren in Cannes en studeerde organische chemie. Deze analytische benadering verbindt hen met Blanc. Maar Menardo leerde al snel de wereld van de parfums kennen. Ze begon haar studie bij ISIPCA en studeerde uiteindelijk bij Créations Aromatiques onder leiding van Michel Almairac. Sinds het begin van de jaren negentig maakt ze deel uit van het Firmenich-team. Ze componeerde onder meer Christian Dior Hypnotic Poison, Diesel Fuel for Life for Her and for Hem, Jil Sander Man, Lancôme Hypnose, Yves Saint Laurent Body Kouros en talrijke geuren voor het cosmeticabedrijf Yves Rocher.

Een rond Thing - De Calvin Klein flesje Waargenomen voor de vrouw

Also extern, is Calvin Klein Obsessed for Woman een hommage aan de oorspronkelijke obsessie van 1985. Het originele oval formulier werd voor de nieuwe editie iets breder en lager gemaakt. Anders zijn de ontwerpen echter sterk gelijk aan de ronde deksel. Voor een moderne touch is gekozen voor zwaar glas met vele transparante elementen. Dit geeft de fles meer levendigheid en dynamisme. De geur als zodanig is ook kleurloos, wat bijdraagt aan de nette uitstraling. Het kleurconcept met zilver details staat in contrast met de warme amberkleurige kleuren van het origineel. Toch blijven beiden optisch verbonden door de vorm. Ook het merklogo en de duidelijke tekst voor de parfumnaam zijn behouden. Ook de mannengeur Obsessed for Men is ontworpen met een smallere deksel. In plaats van tegenstellingen wordt een harmonieus totaalbeeld gecreëerd voor de parfumserie, waarvan het wereldsucces begon in de jaren tachtig en waarvoor nu een nieuw hoofdstuk begint.

Het pictogram keert terug - de Calvin Klein waargenomen voor de vrouw reclame campagne

Het is altijd moeilijk om een grote klassieker nieuw leven in te blazen. Calvin Klein Obsessed voor de Vrouw is ook om een van de formatieve geuren van een hele tijdperk te moderniseren en over te dragen naar de huidige dag. Maar niet alleen de samenstelling van het parfum, maar ook de bijbehorende reclamecampagne hebben tot op de dag van vandaag een cultkarakter. Juist daarom waren de basiseigenschappen van de parfumcompositie en het ontwerp van de fles en de campagne gebaseerd op het succesrecept van het origineel. Natuurlijk was Kate Moss het gezicht van obsessie. Haar foto's in zwart-wit of grijstinten, maar ook de commercials met de fluisterde'Obsession', zijn tot op de dag van vandaag niet alleen herinnerd door parfumfans. Obsession werd al in 1985 ingevoerd, maar werd wereldwijd nog populairder, vooral in de jaren negentig.
Kate Moss begon haar carrière in 1988 en haar samenwerkingen met Calvin Klein voor parfum en mode bepaalden de stijl van die tijd. Haar look staat bekend als heroïne chic en maakt deel uit van een geheel nieuw supermodel tijdperk. Calvin Klein definieerde obsessie dan ook als de obsessie van een man met een vrouw, maar ook als de obsessie en passie voor het hele decennium van de jaren tachtig. In het begin was het parfum regelmatig uitverkocht en in de loop van de tijd werden steeds meer fans. Voor de nieuwe editie van Calvin Klein Obsessed for Woman werden originele opnames uit de campagne van de jaren '90 geselecteerd en herschikt. Met Kate Moss voor de camera en Mario Sorrenti achter de lens blijft de authentieke uitstraling van het origineel bewaard. Toch zijn er enkele nieuwe facetten en opnames te zien. De cultus is dus bewaard gebleven en heeft nog niets aan actualiteit ingeboet.