Verlanglijstje Telefoon 025 / 886971
Meer informatie:

Het concept

Onder de noemer Custom Repair presenteert het Amerikaanse cosmeticabedrijf de nieuwe Clinique Smart Care-serie. Clinique staat bekend om zeer goed getolereerde, allergie geteste en parfumvrije producten voor reiniging, verzorging en make-up. De toevoeging van 'smart' care verwijst naar de op maat gemaakte oplossingen die Clinique Smart biedt voor diverse huidproblemen.

Als antiverouderingsmiddel worden verschillende effecten tegengegaan. Deze omvatten pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, rimpels, lijnen, droogte en het algemene uiterlijk van de gezichtshuid. Deze individuele verzorging is mogelijk met slechts één productserie door gebruik te maken van een enzym uit de bacterie Micrococcus Luteus. Het herkent huidbeschadiging en richt zich dus specifiek op het herstel ervan. De celvernieuwing van de huid zelf wordt geactiveerd.

Ook schade die niet direct zichtbaar is, kan op deze manier worden gereduceerd. Dit betekent bijvoorbeeld dat verhoogde melanineverzamelingen worden aangepakt voordat ze zelfs maar als pigmentvlekken op de huid verschijnen. Zeer droge gebieden worden ook rijkelijk behandeld, zodat de vorming van droogte rimpels of een permanente lijn wordt verminderd.

Clinique Smart kan daarom ook preventief gebruikt worden en is daarom niet alleen geschikt voor de rijpe huid. De Clinique Smart Creams zijn verkrijgbaar in verschillende variaties. Het onderscheid is gebaseerd op het bekende Clinique systeem van huidtypen. Nummer 1 is voor een zeer droge tot droge huid, nummer 2 voor een droge tot gemengde huid en nummer 3 voor een gemengde tot vette huid. Dag- en nachtverzorging kunnen individueel gekozen worden, terwijl speciale verzorging en serums geschikt zijn voor alle huidtypen.

De Clinique Smart Serie helpt de teint er gelijkmatiger, steviger en stralender uit te laten zien. Bij tests konden gebruikers met zeer verschillende huidtypen na een periode van 12 weken zichtbare resultaten bereiken. Voor de nachtcrèmes werd binnen een maand tot 70 procent vastere gezichtshuid waargenomen. Overdag wordt de gevoelige huid extra beschermd tegen UV-straling en negatieve milieu-invloeden door de SPF 15 lichtbescherming in de dagcrème. Clinique Smart is de intelligente verzorging voor een breed scala aan huidproblemen.

Het design

Het Clinique Smart huidverzorgingsassortiment volgt het minimalistische en functionele designconcept van het merk Clinique. Zilver met zwart-wit accenten werd gekozen als hoofdkleur voor het Clinique Smart verzorgingsassortiment. Dit maakt het gemakkelijk om Smart Custom-Repair producten te onderscheiden van andere verzorgingsproducten.

Clinique Smart huidverzorgingscrèmes zijn verpakt in hoogwaardige potten. Dit maakt volledig legen mogelijk en helpt bij zuinig doseren. Serums en oogverzorging zijn ontworpen als pompdispensers, terwijl de Clinique Smart Treatment Oil een geïntegreerde pipet heeft. Hierdoor kan elke textuur op de best mogelijke manier worden verwijderd en gedoseerd. Naast de C en Clinique belettering wordt elk huidverzorgingsproduct in detail geëtiketteerd zodat verschillende huidtypen en andere belangrijke informatie in één oogopslag herkenbaar zijn.

Het assortiment

De Clinique Smart Serie biedt de juiste oplossing voor een breed scala aan huid- en verouderingsproblemen. Verschillende problemen zoals pigment- en ouderdomsvlekjes, bleke teint, rimpels en lijntjes en vochtverlies kunnen worden bestreden met een crème en de juiste serums en oogcrèmes. Dit wordt mogelijk gemaakt door een enzym van Micrococcus Luteus. Zij voert haar eigen analyse van de huid uit om onregelmatigheden effectief te verminderen.

Een ander voordeel van de speciale formulering van Clinique Smart is de preventieve werking. Niet alleen bestaande effecten, maar ook rimpels en vlekken die nog niet zichtbaar zijn op het oppervlak worden tegengegaan. Clinique Smart is ideaal voor alle leeftijdsgroepen. De rijpe huid lijkt verjongd en geregenereerd bij regelmatig gebruik, terwijl verouderingsprocessen worden voorkomen bij de jongere huid. De speciale verzorging is geschikt voor alle huidtypen, terwijl dag- en nachtcrèmes kunnen worden geselecteerd op basis van de individuele huidbehoeften.

De oogzone wordt behandeld met de Clinique Smart Custom Repair Eye Treatment. De olievrije textuur is zeer aangenaam en helpt de huid te contouren, aan te spannen en te hydrateren. Het wordt 's ochtends en 's avonds op de oogcontour en de oogleden aangebracht. Voor een zacht massage-effect kan de crème met de ringvingers worden ingetikt.

Het Clinique Smart Custom-Repair Serum biedt intensieve verzorging en kan zowel 's ochtends als 's avonds na het reinigen worden gebruikt. Slechts twee pompshots zijn voldoende voor de crème van gezicht, hals en decolleté. Als alternatief kan ook de luxueuze Clinique Smart Custom-Repair Treatment Oil worden gebruikt. Het is verrijkt met argan en waardevolle anti-oxidanten zoals cranberry zaadolie. Het helpt om de huid resistenter en gladder te maken. Het kan zeer spaarzaam worden gedoseerd. Met de pipet kunnen twee tot drie druppels op de handpalmen worden aangebracht en vervolgens over het gezicht worden verspreid.

De Clinique Smart dagcrèmes bevatten naast het intensief actieve complex een speciaal algenextract. Deze wordt door het zonlicht geactiveerd en heeft een herstellend effect. De Clinique Smart Custom-Repair Day Care SPF 15 is droog tot gecombineerd voor de droge tot gemengde huid, Clinique Smart Day Care SPF 15 is zeer droog tot droog voor de zeer droge tot droge huid en Clinique Smart Day Care SPF 15 is vettig tot gemengd tot vettig. De lichte maar intens effectieve textuur vormt een goede basis voor de make-up en helpt om het uiterlijk van de huid op lange termijn te verfijnen en te perfectioneren.

Ook de nachtcrème voor de huidtypen Clinique Smart Custom-Repair Night Care droog te combineren, Clinique Smart Custom-Repair Night Care zeer droog te drogen en Clinique Smart Custom-Repair Night Care combinatie te olieachtig te combineren. Tijdens de slaap ontvouwt de verzorging haar effect zodat de teint de volgende ochtend frisser, ontspannener en gladder lijkt. Een voordeel is dat, in tegenstelling tot overdag, schadelijke omgevingsinvloeden zoals zonlicht, luchtverontreiniging of vrije radicalen niet actief zijn. Op deze manier kan de huid tijdens de rustfase worden geregenereerd.

De drie huidtypen maken deel uit van het zorgsysteem van Clinique, zodat het assortiment kan worden afgestemd op geschikte producten voor reiniging, tonifiëring, verzorging en nog veel meer. Zo kan de Smart-serie worden gecombineerd met de reinigende crèmes en toner voor het gezicht van het 3-fasensysteem. De Clinique Smart is ook gebaseerd op een parfumvrije en goed getolereerde formule. Clinique producten zijn allergie getest en daarom ook geschikt voor meer gevoelige huidtypen.