Meer informatie:

Het concept

Klinique Stay-Matte olievrije make-up - een gelijkmatig gevoed huidbeeld, zelfs op de gevoelige en vette huid. In samenwerking met wetenschappers en dermatologen ontwikkelt Clinique op basis van de laatste onderzoeksresultaten hoogwaardige cosmetica die ook goed verdragen worden door de gevoelige huid.
Alle Clinique producten zijn geurvrij en dermatologisch getest op proefpersonen. Vrouwen van wie de huid gevoelig is voor irritatie en onregelmatigheden hebben de zekerheid er te allen tijde goed verzorgd uit te zien.
Met name de vette en gemengde huid heeft make-up nodig met een stevig dekkend vermogen en een matterend effect dat de olielaag absorbeert en de huid er fijn-porrig en egaal uitziet. Het moet er natuurlijk uitzien en niet worden toegepast.
Clinique Stay Mat Oil Free Make-up, geïntroduceerd in 2012, is een lichte make-up met een olievrije formule. Dankzij de vloeibare consistentie kan het gemakkelijk en gelijkmatig worden aangebracht en harmonieert het met de huid tot een effen, zijdeachtig oppervlak. Clinique Stay-Mat olievrije make-up versterkt de huid op betrouwbare wijze. Het is zeer duurzaam en heeft een lichte tot gemiddelde ondoorschijnendheid, waardoor het er zeer natuurlijk en niet pastei.
De make-up is zeer gemakkelijk aan te brengen en kan ook worden aangebracht op onregelmatige huidgebieden en gelijkmatig gefineerd. Een bijzonder natuurlijk resultaat kan worden bereikt met een make-up borstel of als de make-up zorgvuldig met de vingers wordt aangebracht. Door zijn lichte textuur is olievrije make-up ook geschikt als zomerse make-up voor warme dagen of voor sport, wanneer de huid meer vet en zweet produceert en snel oververzadigd en geïrriteerd reageert op een verzorgende foundation.
Afhankelijk van het huidtype, b.v. een gemengde huid met droge huidgebieden, kan make-up gecombineerd worden met dagverzorging aan de onderkant. Voor de bijzonder vette huid is de foundation bijzonder ondoorzichtig en duurzaam dankzij andere matte producten (bijvoorbeeld Clinique Stay-Matte Sheer Press Powder).
Het Laminaria Saccharina extract in Clinique Stay-Matte Oil Free Make-up normaliseert de productie van talg in de huid en begint dus met de oorzaak van een vette teint om een goed verzorgd huidbeeld te bereiken. Bovendien absorbeert een extract van de schors van de wilg overtollige olie. Speciale siliconen fixeren de make-up en verfijnen de poriën. Het bijzonder goed getolereerde silica kalmeert de huid en geeft haar een zijdeachtig oppervlak.
Zoals alle producten van Clinique is de samenstelling parfumvrij en op allergieën getest. Het bevat ook geen parabenen en geen sulfaten.

Het design

De Clinique Stay-Mat Oil Free Make-up wordt verpakt in een crèmebuisje met een opstaande dop die iets korter en breder is dan de gebruikelijke buisvorm en zo de typische rechthoekige vorm van Clinique-verpakkingen aanneemt. De grote zilveren "C" op de voorkant van de tube en het Clinique logo hebben ook een hoge herkenningswaarde.
De buis zit in een kartonnen doos met het pastelkleurige, gestileerde bloempatroon dat bekend is uit de Clinique verpakking voor decoratieve cosmetica. Door de iets bredere vorm past de buis goed in de hand en kan de make-up comfortabel worden aangebracht. De lange punt en de kleine opening aan de voorkant van de buis zorgen voor een zuinige dosering en nauwkeurige toepassing.
De Cremetube is een zeer handige en robuuste verpakking en daarom zeer geschikt voor de handtas. Vooral vrouwen met een vette of gemengde huid hebben soms de behoefte om hun make-up op te frissen of om kleine plekjes overdag te herstellen. Met de compacte crème tube van de Clinique Stay-Matte Oil Free Make-Up is ook nauwkeurig doseren en repareren van kleine oneffenheden onderweg eenvoudig.

Het assortiment

De Clinique Stay-Mat Oil Free Make-up is verkrijgbaar in zeven verschillende tinten, die een vrij warme basistint hebben. Omdat de kleur bij het dragen nog iets donkerder wordt, moet bij twijfel voor een lichtere tint worden gekozen. De sterke pigmentatie maakt van de make-up een ideaal product voor de zomer, wanneer de kleur voor de gelooide teint wat intenser kan zijn.
Sommige nuances zijn niet overal beschikbaar. Er zijn bijvoorbeeld extra kleuren in Oostenrijk of in de onlineverkoop.