Het concept

Bij alle huidtypen kan het voorkomen dat de huid onder de make-up als geheel of op bepaalde plekken in het gezicht een olielaag ontwikkelt. Om dit ongewenste effect te reguleren is de poederserie Clinique Blended Face Powder and Brush ontwikkeld. De losse, olievrije textuur blijft tijdens het aanbrengen onzichtbaar. Dit komt overeen met het Clinique-concept van een schoonheidsverzorging die er natuurlijk uitziet, niet weegt en de gewenste gelijkmatigheid van de teint ondersteunt.

Conform het verzorgingsdoel van Clinique Blended Face Powder en Brush bevat het poeder ook voedende deeltjes in de vorm van microfijne mineralen. Hierdoor zien de poriën er fijner uit en wordt de huid ondersteund voor een aangenaam gladde elasticiteit. Vrouwen van alle huidtypen gebruiken Clinique Blended Face Powder en Brush over de foundation of voor gerichte toepassing naast make-up. Vooral bij vrouwen met een vette of gemengde huid is de teint veel gelijkmatiger. Het voordeel van de verschillende tinten is dat ze volledig onzichtbaar blijven naar smaak of de huid een glinsterende bruine tint geven in de reeds aangebrachte nuance van een kleurcrème of make-up. Clinique Blended Face Powder and Brush dekt niet de schoonheidsverzorging die al is toegepast. De fijne poederdeeltjes nestelen zich tegen de poriën, verfijnen ze en matteren direct de olielaag. Op lange termijn regelt de lichte textuur dit als deze tijdens de uren van aanbrengen weer verschijnt.

De belangrijkste actieve ingrediënten in Clinique Blended Face Powder en Brush zijn microfijne gemalen mineralen. Deze hebben een regelend effect op de eventuele olielekkage van buitenaf en een matterend effect op de totale glans. Het bevat roze of neutrale kleurdeeltjes. Ze hebben geen dekkend vermogen, maar bedekken de gepoederde huid met een frisse glans, afhankelijk van de nuance, die haar eigen teint ten goede komt. De anders spaarzaam samengestelde textuur wordt door alle huidtypen optimaal verdragen. Clinique Blended Face Powder en Brush verfijnt ook de poriën van de gevoelige of geïrriteerde huid en verzacht gelijkmatig en vermindert ongewenste olielekkage.

Het design

De fabrikant heeft gekozen voor een transparante, glazen pot met zilverkleurig deksel als verpakking voor Clinique Blended Face Powder en Brush poeders. Dit is eigenlijk gebruikelijk voor crèmes, maar ook voor de poederachtige textuur van een stijlvolle look. Door het heldere glas is de betreffende poederkleur goed te zien. Zilveren merknaam domineert de verpakking als het gaat om belettering. Op de tegenoverliggende zijde van de Clinique Blended Face Powder en Brush verpakking zijn de belangrijkste item details gedrukt in kleine maar leesbare zilveren letters. Hoewel deze verpakking een vrij zware indruk maakt, is de inhoud zelf onmerkbaar makkelijk op de huid en eenvoudig te gebruiken.

Het assortiment

Clinique Blended Face Powder and Brush is een serie microfijne poeders die bijzonder geschikt zijn voor de combinatie van huid en vette huid om een olielaag te reguleren. Zelfs de gevoelige en droge huid blijft soepel en evenwichtig onder de fijne texturen. Transparantie 02, een roze, lichte tint, heeft een matterend effect tegen olievervuiling. Het poeder bedekt de make-up niet in kleur en zorgt visueel voor een fijner poriënpatroon. Transparantie 03 maakt transparant matteren mogelijk. Deze kleur is ook verrijkt met verzorgende mineralen. Deze worden geabsorbeerd door de buitenste huidlagen en versterken de celstructuur. Tegelijkertijd biedt de poederafwerking extra bescherming tegen invloeden van buitenaf en omgevingsinvloeden.

Clinique Blended Face Powder en Brush's Nuance Transparency 04 is iets donkerder en ook voedend: deze onzichtbare, poederachtige textuur van delicate bruine en met waardevolle, optimaal huidcompatibele mineralen wordt het best gelijkmatig aangebracht op het gezicht en de decolleté met een poederkwast. Gedurende vele uren regelen de microfijne pigmenten en de fijne poederachtige textuur de olieglans naar behoefte. Transparantienutraal 08 is ook geschikt voor een droge huid, omdat het poeder de huid niet uitdroogt, maar onmerkbaar soepel houdt. Een matte afwerking is visueel opvallend, maar niet te onderscheiden van de natuurlijke teint of de reeds aangebrachte make-up. De poriën zijn aangenaam geraffineerd en de hele teint straalt gelijkmatig uit.

Zelfs op een bleke, geïrriteerde of onregelmatige huid zorgt Clinique Blended Face Powder and Brush voor een onzichtbaar balancerend effect. Nuance Invisible Blend 20 is een kleurneutraal poeder voor een matte afwerking. Naast de transparante pigmenten bevatten deze ook mineralen om de huid te verzorgen. Voor een lange draagtijd, geeft het poeder een vlot gevoel zelfs op droge huid, en een olielaag wordt betrouwbaar gecontroleerd. De textuur kan net zo gemakkelijk en grondig verwijderd worden als hij aangebracht werd. Zelfs vrouwen met een vette of gemengde huid die anders geen schoonheidsverzorging krijgen, kunnen de nuances gebruiken om hun teint te matteren zonder enig artificieel kleureffect.

De commerciële

Bestrijd onzuivere huid met Clinique en gemengde gezichtspoeder- en kwastproducten.